24.12.12

Poliisit salaliittoteoreetikoiden perässä!

Nimimerkki Skepdic kirjoitti kommenteissa, että Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä -blogissa on pieni epäselvyys.

ps. AgainstNWO on tyylikkäästi postannut sivulleen videon jossa poliisi "uhkailee ihmisiä levittämästä virallisesta tiedosta poikkeavaa informaatiota sosiaalisessa mediassa rangaistuksen uhalla", se vaan että siitä on taitavasti leikattu pois kohta lehdistötilaisuudesta jossa poliisi kertoo tarkoittavansa ihmisiä jotka esiintyvät ampujana tai poliisina.

 Todellakin. Blogi näyttäisi ottavan melko omalaatuisen käännöksen Connecticuti, Newtonin kaupungin edustajien puheesta. Otsikko on selkeä:

Connecticutin poliisi uhkaili kaikkia sosiaalisessa mediassa ampumatapauksen kyseenalaistavia ihmisiä 

  Poliisi piti lehdistötilaisuuden, jossa kerrottiin miten he reagoisivat internetissä leviäviin väitteisiin kouluampumisesta. Katsotaan minkälaisen videon blogi on laittanut tekstiinsä. 
Josta kerrotaan näin:

Connecticutin, Newtonin poliisi piti äskettäin tiedotustilaisuuden jossa se uhkaili kaikkia internetissä tämän ampumatapauksen kyseenalaistavia ihmisiä ja uhkaili, että jokaisesta tehdään erillinen poliisitutkina ja se tulkitaan rikokseksi. Poliisi nimitti näitä tietoja väärän tiedon levittämiseksi.  

Mutta itse video tekee selväksi, että sitä on lyhennetty. Eikä siinä ole mitään väärää. Blogin tulkinta poliisin puheesta ei vain ole kovin tarkka. Videosta on jätetty pois se kohta (2 min 20 s), jossa poliisisetä J. Paul Vance kertoo minkälaisia ihmisiä he aikovat käyttää syytteiden kohteena. Tarkoituksena ei ole lähettää lakimiehiä tuhansien ja tuhansien FB-trollien ja salaliittoteoreetikoiden perään (One can dream!), vaan niiden ihmisten jotka ovat esiintyneet sosiaalisessa mediassa Newtonin tai osavaltion poliiseina tai ampujana.

Ehkä lain nimessä pystyy syyttämään internetissä poliisiksi ja rikokseen osallistuneiden tekeytymisestä. Ehkä ei. Mutta jokainen on vielä vapaa kirjoittamaan melkein mitä tahansa salaliittoteoriaa ja esittää minkälaisia kysymyksiä Sandy Hookin tapahtumista, kunhan ei teeskentele olevansa poliisi. Toki ymmärrän miten Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä -blogin tulkinta sopii paremmin NWO:n vastaisen taistelun nimessä tehtyyn sananvapauskampanjointiin.

3 comments:

Zepa said...

Moi. Kiitos hyvästä blogista ja rauhallista joulua!

Rami said...

Kiitos hyvästä blogista ja hyvät joulut täältäkin.

Paholaisen Asianajaja said...

Kiitos ja kiitos. Joulu on mennyt rauhallisesti ja erittäin pakanallisesti.