8.1.14

Joulun suuri PA-rähinä päätyi kyttäjutuksi

Joulukuun rauhalliset illat ja kauniit yöt olivat jotain aivan muuta Paholaisen asianajaja-blogin facebook-ryhmässä. Siellä räyhättiin monen sadan viestin verran sukupuolineutraalista avioliittolaista. Osapuolina itse Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmän moderaattori. Vastapuolella kaikki muut.


Erittäin selkeä yhteenveto väittelystä luotiin Skeptics United-blogiin. Siitä suuri kiitos Aqua Fortikselle. Suosittelen lukemaan sen ensin läpi, ja vasta sitten jatkamaan tätä kirjoitusta.

 Väittelyä muistuttavaa sisältöä kertyi noin 400 viestin verran. Oppimisen arvoista olisi ollut se mitä avioliittolaissa nykyään lukee ja miten sitä oikeasti oltaisiin muuttamassa helmikuussa eduskunnassa etenevässä ehdotuksessa. Tämä olennainen asia tuntui irrelevantilta vähemmistössä väittelevälle. Hän oli mm. pettynyt siihen, ettei Tahdon 2013 kampanja ajanut moniavioisuutta ja sisarusten välisiä liittoja.

Sekaan mahtui myös internettiin pakollista irvailua ja mollaamista, josta häpeä lankeaa jumalattomien pakanoiden niskaan. Sukupuolineutraalia avioliittoa vastustava moderaattori säilyi käytökseltään vertailukelpoisena. Ja sai jopa sanottua, että samaa sukupuolta vanhemmat voivat olla ihan hyviä vanhempia lapsille. Kunnes joku erehtyi kutsumaan häntä pöpiksi, siinä 600 viestimäärän kohdalla. Kuumia ja suuria tunteita loimusi.

Asia muuttui lopulta poliisiasiaksi, sillä mies tunsi kunniansa tulleen loukatuksi. Kunnianloukkaussyyte lähti poliisin arvioitavaksi kuvakaappausten kera. Hän vaati ketjussa olevia törkykommentteja poistettavaksi ja PA-ryhmän uuden bannerikuvan muuttamista takaisin, jne. Mies potkittiin pois ryhmästä. Sattumalta Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmän moderointi muuttui entistä tarkemmaksi, sillä uudeksi jäseneksi ei pääse, jos käyttäjän profiilissa näkyy PA-ryhmään viittavia tietoja. Ja kyseisestä ryhmästä potkittiin Pahikset (myös allekirjoittanut) pihalle.

Internetdraamaa ja tyhjänpäiväistä räyhäämistä, siitä on viihdyttävät ketjut tehty. Toivottavasti PA-ryhmä tuottaa vähintään yhden kunnianloukkaussyytteen per vuosi. Jään innolla odottamaan viranomaisten tulkintaa kunnianloukkauksesta, tai jotain. Jos mitään yhteyttä poliisiin on oikeasti otettu.


PS. Myös Elviira osallistui keskusteluun.

No comments: