12.1.14

Kristinusko VS Taikausko - Tasapeli

Oululainen kreationisti Mikael Torppa ei tykkää taikauskosta. Varsinkaan sellaisesta menosta, jossa taikauskon ja kristinuskon välille liimataan yhtälaisyysmerkkiä. Ilkeät kielet vertaavat taikauskoisia rituaaleja kristinuskon tarjoamiin rituaaleihin ja uskomuksiin. Onneksi Torppa on valppaana.

Monet ateistit ja skeptikot rinnastavat kristinuskon taikauskoon. Tämä ei johdu siitä että kristinusko olisi taikauskoa vaan tietämättömyydestä. Kristinuskon rinnastaminen taikauskoon on täysin nurinkurista sillä kristinusko on ainoa keino päästä taikauskosta eroon - taikauskosta johon jokainen Herraan Jeesukseen uskomaton on sitoutunut.

Alkaa määritelmäkikkailu, jossa Jumalaan perustuvat uskomukset ja rituaalit ovat automaattisesti hyväksyttäviä tapoja ohjailla maailman tapahtumia. Kaikki ei-Jumalaan perustuvat tavat tehdä rituaaleja ovat automaattisesti Jumalan tahdon vastaisia, ja täten tuomittavia tekoja.

Raamatun eli Jumalan sanan mukaan tottelemattomuus Herran äänelle (Jumalan sanalle) on noituuden (taikuuden) synti. Kun ihminen kääntää korvansa pois totuudesta (Jumalan sana) kääntyy ihminen automaattisesti taruihin jotka perustavat taikuudesta.

Selkeä logiikka. Selkeä argumentti. Toimiiko se tosiasoiden edessä? Katsotaan miten Torppa yrittää pönkittää asemiaan.

Vastahakoisuus Herran äänelle on epäjumalanpalvelusta (taikuudensyntiä). Epäuskossa eläminen tottelemattomuudessa Herran ääntä kohtaan on synnin orjana elämistä ja saatanan tahdon palvelemista joka on uskonnon harjoittamista. saatana orjuuttaa ihmisiä synnin harjoittamisella joista epäusko on kaikista suurin. Epäuskossa eläminen on saatanan tahdon palvelemista ja siksi uskonnon (epäjumalanpalveluksen) harjoittamista.
Niinpä tietenkin. Pelkästään Jumala-keskeinen elämä on elämisen arvoista elämää. Tätä seuraa evoluution rinnastaminen taikauskoksi. Skippaan hauskempaan kamaan. Voi vihtahousu sentään!

Raamattu kieltää kaikenlaisen noituuden (taikuuden) harjoittamisen - johon lukeutuvat merkeistä ennustelut, loitsut ja vainaja ja tietäjähenkien puoleen kääntymiset jne.. Suomessakin harjoitetaan näitä noituuden syntejä vaikka millä mitalla. Lehdet ovat täynnä ilmoituksia korteista ennustajista, selvännäkijöistä ja ennustuksia horoskoopeista jne.. Raamattu kieltää kaiken tällaisen taikuuden harjoittamisen.

Mutta Jumalan nimessä tehty tulevaisuuden tutkailu on hyväksyttävää. Kunnes Jumalan profeetta ennustaa väärin. Väärien jumalien nimessä profetointi on automaattisesti syntiä. Sellainen on taikuutta. Raamatullinen ennustaminen tai ihmeiden teko ei ole taikuutta, vaan... pyhän voiman hyötykäyttöä. Aivan eri asia. On aivan eri asia!

Kristinusko ei myöskään perustu rituaalien harjoittamiseen jotka jotenkin maagisesti suojaisivat ihmistä. Kirkkojen epäraamatulliset sakramentti-toimitukset eivät ole Jumalan sanan opetuksen mukaisia.

Torppa on lukenut Raamattunsa hieman valikoiden. Vanhasta testamentista löytyy pätkä, jossa käytetään taikavoimia itse kaikkivaltiaan universumeja luovan Jumalan karkottamiseen. Ei mikään vaatimaton temppu! Miten se sitten tehdään?

"Matkan varrella Herra tuli Moosesta vastaan paikassa, johon hän oli perheineen yöpynyt, ja aikoi surmata hänet. Silloin Sippora otti terävän piikiven, leikkasi pois poikansa esinahan ja kosketti sillä Moosesta jalkojen väliin sanoen: "Sinä olet minun veriylkäni." Niin Herra jätti Mooseksen rauhaan. Sippora oli ensimmäinen, joka sanoi "veriylkä" puhuessaan ympärileikkauksesta."

2. Moos 4:24-26.

Jumala aikoi surmata Mooseksen! Onneksi taikavoimat tulivat hädän hetkellä avuksi. Kosminen köriläs joutui nostamaan kätensä voimattomana ylös. Veritaika on aina väkevää taikaa fantasiakirjallisuudessa. Kts. Game of Thrones.

Käytännössä taustalla on taikauskoa, mutta pr:n kannalta Torppa ja kumppanit joutuvat määrittelemään kannattavansa taikauskon joksikin muuksi kuin taikauskoksi.

2 comments:

Anonymous said...

Tuosta 2 Moos. 4:24-26 sen verran, että uskovaiset yleensä ymmärtävät sen suunnilleen näin (vaikka ehkä selitys ei ateistille kuitenkaan kuulosta sen järkevämmältä):

http://www.gotquestions.org/kill-Moses.html

MrrKAT said...

Kyllä siellä kommenttiosassaan M.T:ltä tuli taikauskoiselta kuulostavaa tekstiä kommentoidesssaan VT:n vaatesäädöstä:

Elimistön sähkömagneettisuus.
On vielä yksi selitys miksi pellava ja villa ei sovi keskenään
..
vaatteen joka on tehty pellavasta ja villasta poistavan kehosta sähköisyyttä.
..
johtaa nestehukkaan ja pahimmassa tapauksessa kuolemaan.