17.1.14

Vaihteeksi hyviä uutisia Ugandasta

Ugandan perusarvojen kannattajat ovat pitkään toitottaneet homoseksuaalisuuden tuomitsemisen puolesta. Ei-heteromainen käyttäytyminen on kitkettävä yhteiskunnasta. Siihen päästään lainsäädännön kautta. Useampana vuonna maan parlamentissa on esitetty tiukennuksia seksuaalivähemmistöjen viskomiseksi vankilaan. Pelkästään homoliittojen hyväksyvä puhe heteron suusta toisi tuomion tuolle puhuvalle heterolle. Moraalista tukea saatiin mm. Jenkkilästä saapuneiden konservatiivikristittyjen luennoista.

Kansainvälinen protestointi jatkui näiden perusarvopyrkimysten rinnalla. Se taisi tuottaa tulosta Ugandan presidentin suhteen. Yoweri Museveni ei suostunut allekirjoittamaan hänelle lähetettyä lakia. Kansalaisten moraalista raivoa hillitään presidentin kirjeillä, joissa homostelu tietenkin tuomitaan jyrkin sanoin epänormaaliksi käytökseksi ja yhteiskunnan ulkopuoliseksi elämäntavaksi. Naisista tulee lesboja seksuaalisen puutteen takia, jos he eivät onnistu menemään naimisiin miesten kanssa. Ei siis mitenkään merkittävällä tavalla muista perusarvojen puolustajista erilainen herrasmies tämä Museveni.
Presidentti pystyi myös vetoamaan siihen, ettei lakia käsitelty oikealla tavalla parlamentissa. Allekirjoituksen evääminen oli helpompaa protokollan ja perustuslain rikkomisen takia.

Vaihtoehtona vankilaan viskomiselle presidentti ehdottaa maan elinolosuhteiden parantamista, jotta köyhyys ja syrjäytyminen ei ajaisi ihmisiä ei-heterokäyttäytymiseen. Vahvat lakitoimet homoutta vastaan vain ajaisivat nuo epänormaalit pervoilijat maan alle. Silloin viranomaiset eivät voisi enää puuttua ei-heterokäyttäytymiseen. Ja sitten lapset ovat vaarassa, kun homot värväävät heitä.

Todennäköisesti Ugandasta kuuluu vielä lisää tästä lain tiukentamisesta. Konservatiivit kokeilevat uutta kanavaa samanlaisen lain tekemisessä.

No comments: