30.1.14

Sana sunnuntaille: Disney

Suomessa asti näkyvä Disney Channel onnistui tuhoamaan kertaheitolla perhearvot. Onnea matkaan, Charlie! sarjan jaksossa lapsukaiset altistettiin lapsille sopimattomalle materiaalille. Yhdysvalloissa pesäänsä pitävä One Million Moms oli etukäteen tietoinen tulevasta uhasta. Annetaan heidän kuvailla tuota uhkaa. Uhkaa jolla on negatiivinen vaikutus lapsiin. Tämä kammottava asia on näytillä vain yhden jakson aikana sarjan viimeisen kauden ansiosta, mutta kertakin on liikaa.

Alerting all parents! In a first for the Disney Channel, an episode in the next season of "Good Luck Charlie" will feature a family with two moms.
Lapsille tullaan näyttämään perhe joka koostuu kahdesta äidistä ja heidän lapsestaan. Se jos mikä on kohua aiheuttava käänne Disneyn perheystävällisessä ohjelmistossa.

Charlien leikkiseuraksi saapuu Taylor. Yllättäen tuon tytön vanhemmiksi paljastuu kaksi naista. Mikä karmeinta ohjelmaa katsovien lasten kannalta, ohjelma esittää nuo naiset hyväksyttävänä ilmiönä yhteiskunnassa. Heille ei opeteta, että tuollaisia henkilöitä ei saa tiedostaa olemassaoleviksi vielä tässä vaiheessa lapsen kehitystä.

Aikaisemmin oli melkein yhtä vaikeaa nieltää katsella miten Charlien isä Bob ei olekaan maskuliininen sananvalta, vaan vaimo näyttäisi johtavan perhettä. Se jos mikä saa Kunnon konservatiivin [tm] näkemään maskuliinista punaista.

Toki Disney puolustaa tekoaan. Firma vetoaa siihen, että he tarkastuttivat käsikirjoitusta ja ohjelmaideaansa lasten kehitykseen perehtyneiden asiantuntijoiden kautta. Rahanhimoinen firma väittää välittävänsä tasa-arvosta ja monipuolisuudesta.

Just because something may be legal or because some are choosing a lifestyle doesn't make it morally correct. Disney should stick to entertaining instead of pushing an agenda. Disney decided to be politically correct versus providing family-friendly programming. Disney has a choice whether to produce a program with certain fictional characters; the storyline could be re-written or changed. Conservative families need to urge Disney to exclude confusing topics that children are far too young to comprehend.

OMM ei tietenkään väitä, että seksuaalinen suuntaus olisi helposti valittavissa oleva osa ihmistä. En usko OMM on niin analfabeettinen järjestö tässä aiheessa. Sen sijaan he ovat (toivottavasti) väittämässä, että homot voivat valita elävätkö he homosuhteessa vai yksin, tai teeskentelevät heterosuhdetta.  Lasten kokemattomat aivot eivät vielä kykene prosessoimaan tietoa samaa sukupuolta olevista vanhemmista. Hämmennys voi ajaa heidät itsetuhoisuuden partaalle. Itsetuhoisuudella tarkoitan tietenkin sitä, että he eivät osaa tuomita turmiollista elämäntapaa. Paljastamalla lesbovanhempien olevan olemassa Disney ajaa liberaalia poliittista agendaansa.

Unfortunately, children are now being exposed to same-sex marriage on a network that is designed for kids. This is the last place a parent would expect their children to be confronted with topics that are too complicated for them to understand. Issues of this nature are being introduced too early and too soon, and it is becoming extremely common and unnecessary.


Onneksi varoitukset tuosta vaarallisesta jaksosta levisivät ajoissa. Moni perhe osasi laittaa jotakin muuta pyörimään, kun Charlien uusi leikkikaveri saapui. Fiksuimmat ovat peruneet Disney Channelin kokonaan kanavalistaltaan.

Olihan Frozen animaatioelokuva tungettu täyteen piiloviestejä, kun lyhyesti näytetty sivuhahmo Oaken. Kaupanpitäjä Oakenin perhe vaikutti olevan kahden miehen välinen suhde.

Disney on pudonnut kauas perinteisistä arvoista. Ennen lapset oppivat, että heidän täytyy mennä naimisiin ensimmäisen tapaamansa rakkauden kanssa, ikuisiksi ajoiksi. Nykyään sitä pidetään outona tapana perustaa perhe.

3 comments:

Please prove you're not a robo said...

Oletteko muuten huomanneet että Aku Ankalla ei ole housuja! Perverssiä...

Ja heteroseksuaalisuuden esittäminen ainoana oikeana hyväksyttävänä normina ei tietenkään ole agendan syöttämistä lapsokaisille, koska totuus.

Anonymous said...

Voisin lyödä vetoa, että ne kersat ei huomaisi jaksossa mitään ihmeellistä, ellei joku aikuinen ala kauhistella asiaa.

Vähän sama juttu kun aikoinaan Isoroballa jonkun seksikaupan ikkunassa oli puhallettava muovilammas. Joku kersa oli kysynyt äidiltään, mikä tuo on ja äiti alkoi punastuneena änkyttää jotain kauhistustaan ja sen jälkeen siitä kohistiin joka mediassa. Kun sen sijaan äiti olisi voinut sanoa että se on lammas ja jatkaa matkaansa...

hapatusta said...

One Million Mom eli se noin 40 000 äitsykkää.

Disney on uusissa animaatioissaan sekä piiloviestinyt että läjäyttänyt ihan suoraan konservatiivisia arvoja naamaan. Frozenissa miespäähahmo kysyy suoraan, että: "I don't trust your judgement. Who marries a man they just met?"

Uudet Disney-prinsessat eivät ole syrjässä olevia hentoja ansarikukkia odottamassa sekunti sitten tapaamaansa rinssiä vaan aktiivisia toimijoita. Ja sekös jenkkikonservatiiveja risoo, koska tärkeintä on saada ihmiset tiukkaan määriteltyjen ja ahtaiden sukupuolirooliodotusten sisään tungettua. Taivahan talikynttilät sentään, että ihminen olisikin perusluonteeltaan jotain muuta kuin häneltä sosiaalinormisesti odotetaan.