16.3.15

Äitienpäivä vaarassa Irlannissa

Irlantilainen senaattori Fidelma Healy Eames on huolestunut kansakuntansa tulevaisuudesta. Samaa sukupuolta olevien parien uhka leijuu jälleen perusarvokannattajien päällä. Senaattori Eames kuvaili tätä uhkaa julkisesti Twitterissä. Hän toivotti seuraajilleen hyvää äitienpäivää, nyt kun sitä saa vielä juhlia. Siinä samalla kerrottiin äitien- ja isänpäivän olevan kielletty joissain Yhdysvaltojen osavaltioissa. Kiellot voisivat yleistyä samaa sukupuolta olevien avioliittojen yleistyessä.

Onkin totta ettei Yhdysvalloissa juhlittu äitienpäivää samaan aikaan. Siellä juhlitaan äitienpäivää toukokuussa. Parisen seuraajaa tiedustelu senaattorilta mihin hän perustaa väitteensä perutuista äitienpäivistä. Yhdessäkään osavaltiossa ei ole yritetty kieltää äitienpäivän viettoa, joten senaattori Eames aloitti hienon steppauksen. Nimeltämainitsemattomissa kouluissa Nova Scotiassa ja New Yorkissa oli kuulemma tehty tuollainen kielto. Eli väite vaihtui osavaltiossa tehdyssä kiellosta siihen, että kahdessa koulussa oli yritetty
juhlia äitienpäivän tilalla esim. kansainvälistä perheiden päivää. Toinen yritys kiellosta tapahtui yhdessä yksityisessä koulussa New Yorkissa vuonna 2001.

Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa homosaation päästessä aivan raivoisasti valloilleen tehdään oikeasti äitienpäivän kieltämistä. Ehkä ei.

2 comments:

Anonymous said...

Kaiken kaikkiaan maailmalla on lähes parikymmentä eri päivämäärää, jolloin juhlitaan äitienpäivää. Suomessa ja Ruotsissakaan sitä ei vietetä samana päivänä.

hoi said...

Tuomitsematta homoja homous johtuu demoneista. Mutta myös seksi ennen avioliittoa on synti. On TÄYSIN väärin sanoa että homous on synti muttei seksi ennen avioliittoa.