5.3.15

Sana sunnuntaille: Perusarvottomat tähdet

Perusarvot joutuvat entistä ahtaampiin kaappeihin maailmalla. Perinteisiä käsityksiä kasvatuksesta ei enää kunnioiteta. Ilmiö on rantautunut jopa tähtitieteeseen. Kaikki varmasti muistavat miten ennen vanhaan koulussa opetettiin planeettojen syntyvän. Kun yksi tähti ja sen pölykehä rakastavat toisiaan, niin niiden vuorovaikutukset toimivat luonnollisessa pyörreliikkeessä, josta syntyy onnellisia ja tasapainoisia planeettoja. Näin luoja sen tarkoitti toimivan.
 
Kunnes ScienceDaily kertoo poikkeavuuksista. Moniavioisuuden uhkakuvat ilmenevät vertauskuvallisen propagandan muodossa myös planeettojen muodostumisessa, jos uskomme tähtitieteilijöitä. Lewis Roberts ja kumppanit ovat päätelleet, että planeettoja voi syntyä perusarvoista poikkeavalla tavalla. Planeetoilla voi olla useampia tähtiä "vanhempina". Onneksi ne ovat vähemmistössä, mutta vaatimukset tasa-arvoisen planeettatutkimuksen tulosten opettamisesta kouluissa tulevat varmasti lisääntymään.

1 comment:

Anonymous said...

Luonto itse on siis luonnoton. Tästä tuli nyt vielä voimakkaampi näyttö, kuin paheksuttaessa sitä, että hirviseurat yrittivät katalasti myydä hirvenlihaa luomuna. Hirvihän on voinut syödä teholannoitettua orasta ja muuttua siten oikeasti luonnottomaksi. Nyt ei jää selittetylle neää tilaa.