10.3.15

Skientologien kauhu: Going Clear

Tänä vuonna julkaistiin uusi dokumenttielokuva L. Ron Hubbardin rakentaman kultin menosta. Skientologien nykyisestä menosta kertova Going Clear: Scientology and the Prison of Belief elokuva on ollut kautta linjan arvostelumenestys. Asiasisältöä on haettu Lawrence Wrightin Going Clear -kirjasta. Alex Gibneyn ohjaama elokuva sisältää entisten skientologien haastetteluja. Henkilöiden jotka ovat olleet melko korkealla kultin hierarkiassa. Mike Rinder ja Mark “Marty” Rathbun ovat heistä merkittävimpiä entisiä pomoja. Kertomusten kautta tarjotaan ainutlaatuinen näkökulma siihen miten skientologit tulkitsevat maailman tapahtumia. Sekä siihen miten he reagoivat ulkoisiin ja sisäisiin uhkiin.

Mukana on myös lähes pakollista Hollywood-julkkisten elämien kohua, koska niin moni näyttelijä, taiteilija ja muusikko on mukana skientologien kursseilla. Myös kultin alkuvaiheet havainnollistetaan kuulemma erittäin muistettavalla tavalla. Nykyisen kulttijohtaja David Miscavigen nousu valtaan on myös esillä.

HBO-tuotantoyhtiö palkkasi noin 160 lakimiestä käymään lävitse materiaaleja, jotta mahdollinen skientologian haaste olisi jotenkin estettävissä.

En malta odottaa tämän (laillista) katsomista. Sitä odotellessa taidan kuunnella Lawrence Wrightin puhetta aiheesta.


No comments: