1.3.15

Senaattorin lumipallo

Senaattori James Inhofe on melko räväkkä republikaani. Vankasti uskonnollinen ja pettämättömästi konservatiivinen valkoinen mies ei pelkää kertoa mielipidettään asiasta kuin asiasta. Nälänhätä, ilmastonmuutos ja muut isot ongelmat eivät häntä hetkauta, sillä Raamatussa on ilmoitettu Jumalan johtavan asioita. Silloin se tarkoittaa sitä, että Jumala varjelee ihmiskuntaa. Jolloin ihmisten ei tarvitse olla niin aktiivisia isojen ongelmien edessä. Ihmiset ovat peräti ylimielisiä yrittäessään vaikuttaa siihen mitä Jumala tekee tai on tekemättä ilmaston suhteen. Tällä mentaliteetilla varustettana senaattori Inhofe on kamppailut valheeksi kuvailemaansa ilmastonmuutosta vastaan. Ympäristönsuojelu on mädättäjäliberaalien juoni Yhdysvaltojen tuhoamiseksi. Onpa senaattorimme jopa kirjoittanut kirjan nimeltään The Greatest Hoax: How the Global Warming Conspiracy Threatens Your Future.

Eikä ole kovin suuri parodia todellisuudelta, kun senaattori Inhofe pääsi Yhdysvaltain senaatin ympäristövaliokunnan johtajaksi. Se on täydellinen paikka josta voi lyödä vertauskuvauksellisia tukkeja ympäristösuojelun rattaisiin, kuin yli 80-vuotias kettutyttö mutta kravatilla varustettuna.

Äskettäin senaattori Inhofe latoi kovimman mahdollisen retorisen kikan puhepöydälleen. Hän muistutti miten tiedemiehet ovat uhkailleet vuosikaudet tavallista kansaa ilmaston lämpenemisellä. Kuinkas ollakaan Inhofen hihasta löytyi täydellinen vastakortti: lumipallo. Yhdysvalloissa on meneillään kovia pakkasia ja runsaita lumisateita. Sehän ei ole mahdollista, jos ilmasto lämpenisi. Inhofe havainnollisti vastaansanomattomasti, että ulkona oli kylmä!

Washingtonpost -lehti toki muistuttaa, että tilastollisesti juuri näinä aikoina on Washingtonin osavaltiossa perinteisesti ollut pakkasta. Inhofen teatterimainen tempaus on vain variaatio siitä tutusta "talvella on pakkasta, joten ei lämpenemistä" lohkaisusta, jota saamme lukea internetin keskustelupalstoilla.

Samalla republikaanien suunnalta tehtään lakialoittteita (esim. Science Advisory Board Reform Act), joilla kiellettäisiin relevanttien tutkimusten tutkijoita puhumasta asiantuntijoina tekemästään tutkimuksesta Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirastolle. Näin asiantuntijat saadaan pois häiritsemästä lobbareiden ja poliitikkojen pyhää suhdetta. Politiikka myös sujuu paremmin, kun sitä ei monimutkaisteta tieteellä.

3 comments:

neniäleksääj said...

Mielenkiintoinen blogi! Oletko huomioinut uskossasi ilmastonmuutokseen seikat mitkä tulivat tietoon 2009 tietomurrossa? Tarkastin silloin sähköposteja ja Suomessa tehtyjä mittauksia ja niitä oli 100% muokattu sopimaan kyseisen ilmastonmuutos teorian kanssa..

Paholaisen Asianajaja said...

Kerro toki lisää siitä mitä tutkimuksia ja mittauksia on manipuloitu sopimattomalla tavalla!

Jorinaa said...

Lukasin blogisi vuodelta 2009 ja vastaan nyt vaikka että hyvin nimetty blogi ;)!