6.12.11

Joulun maallistuminen kristittyjen syytä

FoxNewsin kommenttiosuudessa Janet Morana kirjoittaa melko osuvasti joulun sekularisaatiosta Yhdysvalloissa. Ns. Sota Joulua Vastaan (SJV) alkaa aina vaan aikaisemmin, kun kaikki eivät suostu toivottamaan "hyvää kristusmessua" vaan sanovat ääneen "happy holidays" tai "season greetings". Se jos mikä syö kunnon kristittyä. Useimmin tästä sodasta syytetään sekularisaaiota palvovia jumalattomia ateisteja. Morana on kuitenkin selvittänyt miksi tämä armoton maallistuminen on edennyt nykypäivien tasolle. Kristityt ovat itse alistuneet epäkristilliselle menolle jouluhulinassa.

Kristittyjen pitäisi keskittyä kaupallisuuden sijaan Jeesuksen syntymäpäiväjuhliin jeesus-keskeisesti. Heidän ei pitäisi enää ostaa sitä ylimääräistä joulukrääsää. Joulukorteista lahjapapereihin voisi valita pelkästään Marian ja Jeesus-vauvan kuvilla varustettuja versioita. Joulupukki, tontut, lumiukko ja lentävä spagettihirviö eivät ole oikeasti kristillisiä symboleja.

Morana kertoo esimerkin vaikuttamisesta. Edellisenä vuonna hän oli ostamassa kirkkonsa puolesta tukusta kortteja. Valikoimassa oli vain kaksi kunnolla kristillistä korttia. Hän jätti kokonaan tilaamatta kortteja ja kertoi syyn tukkurille. Seuraavana vuonna Moranalle tarjottiin laajempaa valikoimaa kristillisiä joulukortteja.

Tämän takia aion aina ostaa lentävillä spagettihirviöillä varustetut kortit kaupoista.

3 comments:

Morze said...

Hyvää Saturnaliaa ja Keskitalven juhlaa!

Pimea ateria said...

Hyvää Saturnaliaa ja Onnellista Maailmanloppua 2012!

SaaraR said...

Rauhallisia pesäpäiviä!