31.12.12

Tapahtui vuonna 2012

Vuoden viimeinen päivä pyörii parhaillaan kohti loppuaan. On siis kliseisen vuosikatsauksen paikka! Selailen läpi vuoden tapahtumia blogini näkökulmasta.

Vuosi alkoi Magneettimedian vastaiskulla, kun he reagoivat Skepsis ry:n antamaan Huuhaa-palkintoon. Se tuotti peräti 25 kommenttia. Tammikuun naamapalmu napsahti kristillisdemokraatti Soile Haverisen nerouden takia.

Helmikuussa hämmästeltiin Islannin salaperäistä jäämatoa. Se on hyvä muistutus perspektiivin tärkeydestä. Sitten mediassa kohistiin pikaisesti siitä, että Richard Dawkins on vieläkin sitä mieltä mitä oli kirjoittamissaan kirjoissa. Olihan siinä jossain välissä taas hyvien kansanmurhien puolustamista.

Maaliskuussa poikien viipaloidut esinahat pysyivät tapetilla (vertauskuvauksellisesti). Loput kuukaudesta myhäilin Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeiden kanssa. MOT-ohjelmassa kerrottiin Valkeesta vähemmän mairitttelevia asioita. Kuukauden aikana tehtiin selväksi, että laitteen teholle ei ole kertynyt vakuuttavaa tieteellistä näyttöä. Myös Raamatun erehtymättömättömttymyys tuotti pientä keskustelua. Kuukauden naamapalmuilua esiintyi, kun kansanedustaja James Hirvisaari puhui hieman avioliitosta.

Huhtikuu alkoi taivaaseen lentäneellä rauskulla. Lisäksi paljastin liittyneeni kirkkoon, jotta voisin erota kirkosta. Taustalla oli kirkon säännöt kummi-systeemissä, joka ei aina mene ihan kohdalleen modernin maailman tarpeiden kanssa. Nibiru-planeetta oli silloinkin yhtä lähellä planeettaamme kuin tänään. Paniikki yrttien maailmanlopusta levisi maailmalla. Samoin paniikki vuoden 2012 maailmanlopusta kiihtyi. Kuukauden uutisankka oli muslimiehille taattu oikeus aviolliseen nekrofiliaan.

Toukokuun toilailuissa kauhisteltiin loukkaavaa t-paitaa ja NASA:n katalia salailuoperaatioita. Kardinaali Dolan todisti olevansa samanlainen olio kuin Dolan Duck. Älykkään suunnitelman mekanismi paljastettiin viimeinkin maailmalle. Battlefield -sotapeli yhdistettiin lööpistössä kotimaisiin surmiin.

Kesäkuun helteet sujuivat Jeesuksen kanssa suihkussa ja Shoo!TAG-hyönteiskarkottimen paluun äärellä. Homeopatia oli suorittamassa itsemurhaa Britanniassa. Obamagaten rahastamismotiivit tulivat ilmi. Ja hämmästyttävä verkostomarkkinoitu Bemer-magneettiterapialaite ilmestyi Suomeen.

Heinäkuussa alkoivat Lontoon olympialaisiin liittyvien salaliittoteorioiden niittäminen. Missä olit kun Higgsin hiukkanen tuhosi ateismin. Skientologiakultin PR-luhistuminen jatkui.

Elokuu oli jännää aikaa. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä -blogissa odotettiin suuria maanjäristyksiä. Illan hämärtyessä luin Fides -lehdestä piispa Sipon kirjoituksia. Magneettimedia paljasti tunkkaisemman puolensa. Kuun lopulla vuodatin hieman tunteitani.

Syyskuun sävelissä kuunneltiin vaarallista musiikkiaRoska-DNA tuotti kohua, sillä siihen liittyvä projekti oli oikea mediasirkus. Nibiru näkyi ja ei näkynyt. Lesbopari tuhosi uskovaisten mielenrauhan.

Lokakuussa saarnaaja Leo Meller paljastui sala-muslimiksi. Hesarissa oli mielenkiintoista juttua kotimaisesta eheytymisleiristä. Profeetta Jouko Piho jatkoi Barack Obaman vastaista kamppailuaan.

Marraskuussa suomalaiset kreationistit todistivat olevansa vielä maisemissa. Pimeydessä muistelin dosentti Bäckmanin puuhia. Valkee yritti taistella pimeyttä vastaan korvavaloillaan, huonolla menestyksellä. Salaliittoteoreetikot olivat nostamassa tunnetilojaan olemattoman siru-uhan edessä.

Joulukuun laulut alkoivat hauskalla pirulaisenpalvonnalla, johon kristityt vastasivat rukoustempauksella. Osoitin pettymykseni maya-kalenterilla ihmisiä pelottelevista ihmisistä. Sitten olikin Sandy Hook koulussa tapahtuneen verilöylyn foliopipoilua.

Siinäpä se.

Osaisiko joku skeptikko enustaa mitä tulee tapahtumaan vuonna 2013?

9 comments:

Aqua Fortis said...

Wau! Toivottavasti seuraava vuosi on yhtä tapahtumarikas. Paitsi että hyvällä tavalla.

Tai sillai.

Anonymous said...

Ensi vuonna powataan Niburua, paria muuta maailmanloppua, himeopatiaa myydään, joku närkästyy, kauhistelee, valehtelee tai kirjoittaa roska-artikkelin väärintulkitusta tiedotteesta.

MrrKAT said...

Ensi v.. eiku siis tarkoitan nyt tätä kirjottassa jo tämän vuoden lopulla taivaalle tulee niin kirkas komeetta että se näkyy paljain silmin jopa keskellä päivää ! Tai ainakin varsin todennäköisesti.

Niburu on saava tulta..

Anonymous said...

"Tapahtui vuonna 1999": Skeptikkojen isä aurinkoinen James Randi ennusti väistämättömän maailmanlopun vuodelle 1999.

MrrKAT said...

Tarkemmanpuoleinen ennustus:

15.elokuuta 2013 klo 12-17 Pyhäsalmen kaivoksen ympäristössä lämpötila varjossa on noin +17,5 +-2 astetta.

Anonymous said...

Maailmanloppu ei tullutkaan. Kerrottiinko missään, miten maailmanloppu-uskovaiset tämän selittivät? Jotain pientä oli 22. päivä, mutta ei tarkemmin kerrottu. Tai sitten en vain huomannut.

Hyvä blogi, jatka samaan malliin!

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...

"Tapahtui vuonna 1999": Skeptikkojen isä aurinkoinen James Randi ennusti väistämättömän maailmanlopun vuodelle 1999.


What are you sössöting?

Anonymous said...

"What are you sössöting?"

Give up mental laziness, read his books. Now be a skeptic. :D

Sähis said...

Vuodeksi 2013 ennustan, että:
a) Valkee julkaisee syyskuussa tai lokakuussa jossain konferenssissa/messuilla positiivisen tutkimusraportin, jossa ei käy millään tavalla ilmi kuinka tuplasokkoutus tai satunnaistus hoidettiin kyseisessä "tutkimuksessa"

b) Valkee palkkaa keskisarjalaisen suomalaisen julkkiksen mainostamaan kuinka on olo parantunut leditulppien avulla.

c) Ikiliikkujat tekevät paluuta. Vuonna 2012 ne saivat lähinnä kylmää suihkua (eCat jne), mutta ne on jo monelta unohtuneet. Vähintäänkin pari "ilmaisen energian"-projektia tarjoaa mahdollisuuksiaan yhteisörahoituspalveluissa (kickstarter yms.). Periaatteet niistä debunkataan aika nopeasti, muttei se projektien läpimenoa estä.

d) Maailma tekee aivan varmasti taas loppua. öö ruusuritarien tarinoihin erittäin löyhästi vetoavat aurinkotuulet tulevat tuhoamaan melekein mitä vaan...ainakin tarinoissa siis.

e) Valitettavasti joku tuntematon ikävä ihminen suorittaa viime vuosien tyyppisen tragedian sekä idässä ja joku toinen lännessä. Lännessä tapahtunut pysyy mediassa useamman päivän idän tapaus ei. Länsimaisessa maassa tapauksen aiheutti salaliittoteoristien mukaan hallitus ja muutaman kovaäänisen uskonnollisen järjestöjen johtavat tyhjäpäät taas syyttävät arvojen rappeutumista.

f) Shootag saa kilpailija kesäksi. Toimintaperiaate on ilmoituksessa erilainen, mutta samalla tavalla yhtä epämääräinen. En näe selvästi mikä se on, ehkä luonnollinen, ns. turvallinen havaitsematon kemiallinen säteily. Ei tietenkään mitenkään liity atomeihin.

g) Suomi voittaa jääkiekon MM-kisat

f) Juhannuken keltaisen lehdistön erikoispainoksessa on etusivulla Satu Tuomisto ja Viivi Pumpanen