7.3.13

Hyvä kansanmurha ja Opiskelemisen jatkaminen

Muistatko vielä tohtori William Lane Craigin ja moraalisesti hyväksyttävät kansanmurhat? Aihe nousi eilen epäsuoralla tavalla esiin Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä. Keskustelu uskonnon ja avioliiton välisestä yhteydestä toi esiin pointin Raamatussa olevista kauheuksista. Eräs vakiokommentaattori ilmestyi muistuttamaan, että Raamatussa on kyllä kauheita juttuja, mutta ne esitetään tuomittavina tapauksia.


Craig toteaa selkeästi, ettei hän ole missään nimessä kansanmurhien puolustaja. Hän ei usko, että: "God has commanded or could command a genocide". Kansanmurhan sijaan Jumala on komentanut israelilaisia teurastamaan kaikki heitä vastustavat kanaanilaiset.  Kanaanilaiset olivat siinä vaiheessa niin syvällä pahuudessa, että ainoa jäljellä oleva keino oli tappaa kaikki. Se ei ollut kansanmurha, sillä käskynä oli ajaa kanaanilaiset pois maasta. Ei ajaa takaa ja tappaa koko kansakunta. Jos kanaanilaiset olisivat juosseet karkuun, niin heitä ei olisi tapettu.

Tulkitsen Craigin ajatuksenjuoksua näin: Lasten ja naisten teloittaminen miekoilla oli hyväksyttävää, sillä teloitukset suoritettiin itse Jumalan käskyllä. Jumalolentona Jumala on ihmisiä sitovien moraalisääntöjen yläpuolella. Siksi lasten ja naisten joukkoteloitukset olivat hyväksyttäviä tekoja. Ihmisten käskyistä suoritetut teloitukset taas olisivat moraalisesti tuomittavia. Jumalalla oli elämän antajana myös ottaa ihmisten elämä pois. Varsinkin lasten elämän lopettaminen, johti heidän sielujen pelastumiseen. Ongelmia tulee naturalistisesta näkökulmasta, jossa elämän katsotaan päättyvän kuolemaan.

"I don't think there was anybody who was morally wronged in this affair."

Sotilaat tappamassa naisia ja lapsia olikin oikeasti ihan ok juttu. Näin Craig saa säilytettyä Raamatun erehtymättömyyden ja moraalisen hyvyyden.

Eikä unohdeta miten Jumala reagoi, kun kuuli sotajoukkonsa säästäneen midialaisten naisten henget. Tai mitä tehtiin kuningas Ogin kansalaisille. Ei-uskovan näkökulmasta kovin arveluttavaa aktiviteettia. Jos osaat tutustua Craigin ja kumppanien perusteluihin, niin voit myös nähdä miten ne saadaan moraalisesti hyväksyttäviksi teoiksi.

Palataan aloitukseeni. Asia siis nousi esiin  Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä. Se tapahtui myöhään yöllä. Huomautin lyhyellä tavalla, että samaisessa Raamatussa esitetään myös karmeita asioita hyväksyttävinä asioina. Se herätti erään kommentaattorin huomion. Hän kysyi minkä kansan murhaamisen Jumala oli määrännyt. Laitoin linkin kirjoitukseeni ja totesin "Vaikka kanaanilaiset".

Pian sainkin vastaukseksi: "Jaa, tämä on tätä ateistien standardikamaa. "Paholaisen asianajaja" ei ymmärrä Craigin argumentointia yhtään Raaamattua paremmin."

Johon vastasin: "Kommentteihin saa tulla valistamaan minua."

Sain vastaukseksi: "Jatka opiskelemista. Joskus sokea kanakin voi löytää jyväsen, sanotaan." ja "Meikä menee nukkumaan..."

Tänään tuo vuoropuhelu on poistettu keskusteluketjusta, mikä onkin ymmärrettävää, sillä se oli asian vierestä.


Myönnän tässä avoimesti, että William Lane Craigin argumentaatio ei ole saanut minua vakuuttumaan naisten ja lasten tappamisen hyvyydestä. Aion myös jatkaa opiskelua tämän aiheen teemoilta. Onneksi olenkin saanut alustavan lupauksen, että joskus tähän aiheeseen on tulossa myös suomenkielistä selvitystä. Vieläpä melko tunnetulta ja taitavalta apologia-taholta Suomessa. Nyt tuo Craigin puhe kanaanilaisista näyttäisi vain olevan sellaisen pahan hyväksymistä, jota täytyy tehdä teologisen yhteneväisyyden pelastamiseksi. Ei siis pahan hyväksymisenä, vaan siedettävän ei-hyvän hyväksymisenä.

2 comments:

MrrKAT said...

Amalekilaisten kansanmurha:

1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja
vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa
miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

2. Moos 17:14 Herra sanoi Moosekselle: "Kirjoita tämä kirjaan, ettei se unohdu, ja teroita se Joosuan mieleen: 'Minä pyyhin pois maan päältä amalekilaiset ja heidän muistonsakin.'"

AnoMatti said...

Olen katsonut parikin pätkää jossa WLC puolustaa kansanmurhia ja yksi asia niistä tulee aina mieleen. Hän nimittäin pitää ainoana kärsivänä osapuolena noissa tapahtumissa Israelisaisia sotilaita jotka saavat pahat traumat kun joutuvat tappamaan lapsia ja naisia. Tämä on lähes sanasta sanaan samaa mistä keskusteltiin pahamaineisessa Wannseen konfrenssissa, jossa, kuten varmaan useimmat tietävät, natsien ylempi upseeristo keskusteli miten tuhota Euroopan juutalaiset tehokkaasti. Yksi keskustelun aihe oli juuri miten säästää saksalaista sotilasta liioilta traumoilta tappopuuhissa