11.4.13

45 minuuttia rokotekriittisyydestä

MTV3:sen 45 minuuttia -ohjelma esitteli rokotekriittisten lääkäreiden ja homeopaattien kantoja. Pieniä lapsia rokotetaan liian varhain ja liian monella rokotteella. Too many, too soon on siis esillä täällä Suomessa. Ääneen pääsee lääkäri/homeopaatti Liisa Sulkakoski, joka on nyt tietääkseni ensimmäistä kertaa avoimesti täysillä rokotteita vastaan. Luennollaan Tampereella 2009 hän kertoi, ettei voi olla virallisesti rokotteita vastaan, mutta yksityisesti vastustaa niitä.

Rokotekriittisyys onkin saanut nostetta sikainfluenssarokotteiden ongelmista, kun narkolepsia, Pandemrix ja H1N1 olivat otsikoissa. Pandemrix-rokotteelle löytyi yhteys narkolepsiaan.

Tuorein epäröintiä aiheuttava tapaus on Oliver-poika, joka oli mukana pneumokokkirokotteen kokeissa. Vanhemmat uskovat Oliver taantumisen ja neurologisten ongelmien johtuvat rokotteesta. Lääkärit väittävät rokotteiden olevan turvallisia. Mutta Oliver sai rokotteen tehosteosan vain muutama päivä ongelmien ilmestymisen jälkeen. Ajallinen yhteys on selvä.

Rokotetta on annettu maailmalla miljoonia kappaleita, eikä (toistaiseksi) ole tehty yhteyttä rokotteen ja Oliverilla olevan diagnoosin välillä. Mutta rokotekriittinen verisuonikirurgi ja fysioterapeutti Taija Somppi yhdistää ne. Perusteluna on (toistaiseksi) pelkkä ajallinen yhteys. Voisiko kyseinen pneumokokkirokoteita aiheuttaa Oliverin neurologiset ongelmat? Sen selvittämiseen tarvitaan vielä jotakin muuta kuin ajallinen yhteys. 45 minuuttia sentään mainitsee, että pelkkä ajallinen yhteys ei riitä.

Lääkäri/homeopaatti Sulkakoski kertoo tuosta liian varhain rokottamisesta. Jos rokotteita annettaisiin vasta kolmivuotiaille, niin ehkä rokotteista olisi enemmän hyötyä. Silloin kehittyneen lapsen immuniteetti olisi parempi. Sulkakosken mielestä lapsen immuniteetti on siis valmiimpi käsittelemään itse tauteja kuin taudin aiheuttavien viruksien tai bakteerien palasia.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve vastaa ohjelmassa esitettyihin kohtiin seuraavana aamuna. Pälve puhuu tarpeeksi selkeästi ja ytimekkäästi, jotta sanoma menee perille. Mies saisi olla useammin televisiossa.

7 comments:

MrrKAT said...

Haistan hörhömagnetismin lemun.

Sähis said...

Pälven viesti tuli erittäin ytimekkäästi ja hyvin. Lauerma saa kirittäjän.

Anonymous said...

Miksi THL salailee pnemokokkitutkimus -rokotteen haittavaikautuksia.Lääketehtaan tekemässä rabortissa samanlaisia oireita kuin Oliverilla.Suomalaiset lapset koekaniineina?

Anonymous said...

A-talk:ssa tuli ilmi , että THL:n
rokotusedustajien vuositulot olivat kasvaneet huomattavasti pneumokokki-tutkimus rokotteen myötä?!

Anonymous said...

Ei kai rokotuskriittiset-lääkärit
ole niin hölmöjä, että perusteluna on ainoastaan ajallinen yhteys.Perusteluina ovat lääketieteelliset tutkimukset ja rabortit, joita ei ole tuotu julki!!!!

Anonymous said...

Suomessa toimii näköjään "iso veli valvoo" -systeemi.Ei edes
A-talk:ssa ollut Oliverin hoitava
lääkäri Taija Somppi, joka olisi
rohkeasti ottanut esille oleellisimmat asiat päässyt haastamaan THL:n edustajia??!

Anonymous said...

Suomessa tehdään myös ns. Ykkösvaiheen testausta, jossa rokotetta annetaan ensimmäistä kertaa ihmiselle. Suomessa on vallalla väärä tieto siitä, että rokotetta olisi aina testattu muualla ennen suomessa tehtäviä kokeita.