6.4.13

Netflixistä katseltavaa

Kokeilin Netflixin tarjontaa ilmaisen kuukauden ajan. Sen valikoima on aina jäljessä tuoreiden sarjojen suhteen ja uutuus elokuvat ovat harvinaisia. Listoilta löytyy kuitenkin materiaalia, jotka voivat kiinnostaa skeptikoita. Draamahömpän, tusinascifin ja itseään toistavien komediasarjojen lisäksi Netflixistä löytyy tarpeeksi mielenkiintoista katseltavaa minulle.

Dokumenttielokuvissa on ihan hyviä tuotantoja tieteen popularisoinnista. Into the Universe with Stephen Hawking ja TED Talks sarjan monipuoliset luennot pitävät mielen virkeänä monta tuntia. Humoristiselta puolelta katselulistalle menivät Bill Maherin Uskomatonta ja evoluutiobiologi Randy Olsonin Flock of Dodos, jossa nähdään Michael Behe toiminnassa.

Esoteerisisten aiheiden ystäville on myös materiaalia. Mukana on David "Reptiliaanit!" Icken Live at the Oxford Union Debating Society pätkä, sekä Mitä me oikeastaan tiedämme? -elokuva ja Zeitgeist - The Movie. Eyes of the Mothman on myös odottamassa katselua.

Vakavana valintana on Päästä meidät pahasta -dokumentti, joka pilaa katselijan päivän, ellei koko viikon. Se on must see. Samoin Sodan oppitunnit, jossa Robert Macnamara kertoo tekemisistään. Pyrkiessä kohti elämästä nauttimista noiden jälkeen voi testata stand-up valikoimaa, joka on mielestäni tarpeeksi vaihteleva.


Yleistyvä subscription economy, eli tilaustalous, on melko järkevä televisioviihteen suhteen. Ei enää nurkkiin kerääntyviä dvd-laatikoita. Niitä ei enää edes mahtuisi tähän huoneistoon.

No comments: