17.4.13

Uusi-Seelanti tuhoaa perusarvonsa

Uusi-Seelanti päätti tuhota perusarvonsa ja pyyhkiä pois avioliiton merkityksen. Se on jo kolmastoista valtio, joka on astunut syvälle itsetuhon suossa. Maan parlamentti hyväksyi äänin 77 - 44 avioliittolain muuttamisen sukupuolineutraaliksi. Peräti pääministerin suosituksella. Karmaisevana seuraamuksena virallisista avioliittolomakkeista katoavat sanat morsian ja sulhanen. Tilalle tulee sana puoliso. Nyt kansalaiset eivät voi enää tietää ovatko he miehiä vai naisia mennessään naimisii! Vastustajilla oli käytössään samat argumentit kuin täällä Suomessa ja muuallakin: perinne, sekä "vain heteroseksi tuottaa lisää lapsia." Myös tuttuun tyyliin konservatiivit kuvittelivat olevansa enemmistö.

Australialaiset eivät ole - vielä - tehneet samanlaista muutosta avioliittolakiinsa. Poliittinen paine on vielä konservatiivisella suunnalla. Sukupolven vaihtuessa tilanne tulee muuttumaan. Sitä odotellessa australialaiset GLBT-pariskunnat tulevat matkustamaan häihinsä Uuteen-Seelantiin.

1 comment:

Tino Rossi said...

Sielläpäin tapaa myös maa järistä aika usein. Odotan pelolla seuraavaa tärinää, se on totisesti seurausta kaikesta mitä kansa on syntipäissään tehnyt.