23.4.13

Tappavan huuhaan myyjä tuomittiin


James McCormickin seikkailut ovat vihdoinkin ohi. Poikkeuksellisen vaarallisen huijauksen suorittanut herrasmies onnistui tienaamaan kymmeniä miljoonia puntia muutamassa vuodessa. Hän keksi päivittää taikavarvun moderniin kuoriin. Pohjana toimi yksinkertainen ja halpa laite, jolla huijattiin golf-harrastajia. Se oli muoviseen kahvaan kiinnitetty heiluva antenni. Eli taikavarpu, jonka menestys perustuu idiomotoriseen toimintaan.

Keskellä golfpallojen etsintälaite. Sen ympärillä McCormickin huijaukset.

Ei sinällään mitenkään mullistavaa huuhaan maailmassa. McCormick kuitenkin väitti keksineensä mullistavan pommihavaitsijan: ADE eli Advanced Detection Device. Laite saa käyttövoimansa kantajan staattisesta sähkökentästä. Potaskaa alusta loppuun asti, mutta kunnon markkinamiehenä hän sai solmittua sopivat suhteen alalle. Pian halvasta muovista ja metallista yhteen kasattua aparaattia myytiin ulkomaisilla turvallisuusfirmoille ja poliiseille. Mm Nigeriaan ja Georgiaan. Sitten jopa Irakin puolustusvoimien edustaja solmi kaupat. Irakilaisissa tarkistuspisteissä etsittiin pommeja taikavarvuilla, ja kaikki olivat tyytyväisiä. Paitsi tietenkin ne ihmiset jotka sattuivat kuolemaan ja loukkaantumaan pommi-iskuissa.

McCormick tiesi, että varmuus asiaan on tärkeä osa huijausta. Hän pyysi taikavarvuistaan joskus jopa 27 000 puntaa per laite. Tai 40 000 dollaria. Ja se- *HGNNNGG* Rauhoitu, Juha. Hengitä. Rauhoitu.

Huh.

Sittemmin tarpeeksi moni alkoi ihmettelemään ääneen mihin ihmeeseen Irakilaiset turvallisuuspäälliköt olivat käyttäneet jopa 50 miljoonaa dollaria. Uutinen huijatuksi tulleista irakilaisista alkoi kiertämään. Lopulta McCormickin ovella kävi kriittisiä toimittajia. Ja vihdoinkin poliisikin jätti pullakahvit väliin. McCormick pidätettiin.

Oikeudenkäynnin aikana hän väitti uskovansa laitteen toimivan kuten on luvattu. Sillä löydettäisiin räjähteitä, huumeita, norsunluuta ja ihmisiä jopa veden alta ja seinien läpi. Hän kuvaili testejä, joissa laite oli toiminut erinomaisesti. Testejä tehtiin myöhemmin ihan akateemisesti koulutettujen ihmisten toimesta, eikä se tietenkään toiminut kuten oli luvattu. McCormick myös puolustautui sillä, ettei hänelle kerrottu yhtään valituksia tuotteesta. Tuomarille esiteltiin McCormickin firman rahavirtoja ja asiantuntijalausuntoja itse ADE-laitteista.

McCormick tuomittiin syylliseksi petokseen. Miehen varoja yritetään ottaa valtion haltuun, joten huvijahti ja kartanot saavat uudet omistajat. Varsinainen rangaistus julistetaan ensi kuussa.

Kiitos vinkistä herra Ohukaiselle.

No comments: