27.7.14

David Herzog ja Stadionin suuri ihme

Kävi niin päivinä niin, että Jenkkilästä saapui ihmesaarnaaja David Herzog kaukaisen Suomen synkkään Helsinkiin. Paikalliset levittivät ilmaiseksi saapumisen ilosanomaa, kun Iltalööpeissä kerrottiin Herzogin ihmeteoista. Saarnaajan sanomisia toistettiin tasapuolisuuden nimessä. Suuren ihmeen paikaksi valittiin huippuedullinen Olympiastadion, joten mitään taloudellista riskiä tuskin tulisi olemaan. Ei sisäänpääsymaksuja. Ja kolehtien, lahjoitusten ja maksupäätteiden vinguttaminen kortilla olisi aivan vapaaehtoista. Tapahtuman kokonaisbudjettia ei paljastetta. Järjestäjä Mika Jantunen kuitenkin kertoo, että summa liikkuu sadoissa tuhansissa euroissa.

Mahtava sijainti sykkivän kaupungin sisällä. Kaunis viikonlopputapahtuma. Mikää ei voisi mennä pieleen.
"Odotamme, että Jumala pitää meistä huolen," sanoi Jantunen.


Mutta voih! Paikallisten saarnaajien joukosta kuului teologista murinaa. Ulkopuolinen oli saapunut kotimaisten lähetysseurojen apajille. Jokainen tapahtumassa Herzogin povitaskuun kierinyt ropo olisi ropo joka ei kilahtaisi esim. Patmos-lähetyssäätiön kolehtiin tänä kesänä.

Patmoksen dosentti Juha Ahvio varoitti uskovaisia Herzogista. Lyhyesti: Herzogin opit ovat heresiaa! Myös saman laitoksen Pasi Turunen on tuominnut Herzogin. Tuo jyrinä on kuunneltavissa täällä. En kuuntele sitä.

Varoitus taisi tepsiä, sillä paikalle ei saapunut uskovaisten suurta laumaa. Olympiastadionin lavan eteen kokoontui lauantaina parhaimmillaan ehkä vain tuhat ihmistä. Ennakkoarvailujen mukaan paikalle saapuisi vähintään 15 000 ihmistä, eli tavoitteesta jäätiin pahasti jälkeen.

Sunnuntaina ei meno ollut sen vilkkaampaa. TV7 Plus nettitelkun kautta oli välillä nähtävissä yleisöä. Paikalla taisi olla saman verran vapaaehtoisia auttajia kuin tapahtumaan saapuneita uteliaita.Jos et jostain syystä onnistunut osallistumaan tapahtumaan stadionilla, etkä muka kerinnyt katsomaan sitä netin kautta, niin ei hätää! Voit tilata dvd-paketin. Etkä menetä ainoataan Herran ylistystä tai Jeesuksen nimen mainitsemista.Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli floppi. Ehkä joskus tieto tappioista vuotaa julkisuuteen. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Herzogin kaltainen helppoheikki ei näillä näkymin tule toista kertaa Suomeen. Vielä tyytyväisempi olisin ollut siitä, jos tiedotusvälineissä ei tuhlattaisi mustetta näiden huijareiden ihmettelyyn.

9 comments:

Anonymous said...

Iltalehdessä luki että "julkkishäiriköltä" estettiin lavalle pääsy. Kenestäköhän voisi olla kyse? Nykäsmatti? Paholaisen asianajaja?

Petri Honganmäki said...

"Etkä menetä ainoataan Herran ylistystä tai Jeesuksen nimen mainitsemista."

Korson asemalla muutama höyrähtänyt pitää miltei päivittäin telinettä kristillisen ilosanoman levittämiseksi.

Onneksi suvaitsevat sentään olla hiljaa :)

tyy said...

Elähän sano, huhujen mukaan Jeesuksen kasvot ovat ilmestyneet Johanna Tukiaisen tukkaan.

marshlblogger said...

budjetti kyllä ilmoitetti, et edes jaksanut vaivautua ottamaan faktoista selvää vittu mitä paskaa. lopetan tämän blogin seuraamisen

Unknown said...

paskaa :D lopeta bloggaus tähä xD

Irja said...

En ole tutustunut David Herzogin ideologiaan muuten kuin patmosmielisen saarnamiehen näkökulmasta, joka oli aika vakuuttava, sillä hän oli omien sanojensa mukaan käyttänyt aika paljon aikaa ja tupakkia tutustuakseen ko herra henkilön tuotantoon... Patomostelukin mietittyttää, koska Patmosseura kai perustettiin Leo Mellerin toimesta (?) joka uskoi vahvasti ainakin ufoihin ja kuvitteli heidän olevan demoneita, jotka valtaavat maan saatanallisella ja erittäin suunnitellulla strategialla. Joten sitä odotellessa.. voi hitto lun jää kesken, ukkonen nousi just päälle enkä halua uhrata uutta modeemia...

Anonymous said...

Asiattomista kommenteista päätellen Herzog ei pysty parantamaan kusipäisyyttä.

Paholaisen Asianajaja said...

Kappas. Kotimaa24 haastattelussa eivät suostuneet sanomaan budjettia, mutta Hesarin uutisessa kerrotaan budjetiksi 140 000 euroa.

ilkimyksen enovainaa said...

Kristinusko tarvitsee köyhiä ja vaivaisia. Pitäähän pirkkojalovaarojen päästä antamaan almuja vähästään ja davidherzogien lupailla ihmeitä ja kerätä kolehdeilla vaatimaton toimeentulonsa. *sarkastinen virne*