21.7.14

Viikon teema: MH17 salaliittoteorisointi

Aihe on esillä lähes kaikkialla. Ukrainassa alas ammuttu MH17 on tuottanut valtoimenaan salaliittoteorioita. En ottanut näihin vielä sen enempää kirjoitusnäpyttelyä, sillä odotan pahimpien foliohöyryjen haihtumista. Sitten on kokoonpanon ja mahdollisten vastausten aika. Sitä tuotosta odotellessa vain yksi esimerkki siitä miten helposti väärä tieto leviää ja lähdekritiikin käyttö on nyt jos koskaan tärkeää.

Havaintoja uudesta maailmajärjestyksestä -blogissa kerrotaan tuoreesta videosta, jossa näytetäään MH17:n syöksyminen moottori tulessa.

Internettiin ilmestyi muutama päivä sitten Itä-Ukrainalaisen amatöörikuvaajan kuvaama video, jossa näkyy kuinka suihkukone putoaa ammuttuna alas taivaalta.



Videon alussa kuitenkin taustalta kuuluu hävittäjän ääni, sillä suihkukoneen moottorit eivät pidä niin kovaa meteliä, että äänivallit rikkoontuisivat.



Näin ollen nämä kaikki Sionsti-eliitin kontrolloiman lehdistön väitteet Itä-Ukrainan maasta ammutuista ohjuksista eivät voi millään pitää paikkaansa.

Valitettavasti väite on potaskaa. Vain 17 sekuntia kestävän googlauksen jälkeen löysin alkuperäisen videon Youtubesta. Videolla ei ole MH17. Kyseinen video on oikeasti Ukrainalaisen Antonov An-26 koneen syöksyä kohti tuhoonsa. Video on alunperin ladattu nettiin 6. kesäkuuta.



Muista olla tarkkana ja valppaana. Salaliittoteorisointia voi olla lähipiirissäsi.

Päivitys: Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä -blogi poisti kirjoituksensa.


5 comments:

P. J. J. Honganmäki said...

Mukava huomata, että folioteorioita saadaan aikaan myös ameriikan ihmemaan ulkopuoleltakin. Vaihtelu virkistää :)

Anonymous said...

Salaliitothan selviää helposti kun katsoo, mitä muuta samaan aikaan tapahtui maailmalla. Matkustajakoneen alasampumisen aiheuttamalla uutistulvalla yritettiin peitellä:

a) Microsoftin irtisanomiset
b) Israelin sotatoimet (siionistit asialla?!?!?)

Anonymous said...

Salaliittoteoriablogi myöntää joidenkin asioiden olevan disinformaatiota, vaikka puoltaisivatkin heidän omaa kantaansa. Yleensähän kaikkeen YouTube-materiaaliin uskotaan sokeasti, vaikka ne miten osoitettaisiin huijaukseksi. Ehkä tämä on jonkinlaista kehitystä!

Anonymous said...

No ei tuo välttämättä mitään kehitystä ole. Paitsi sen suhteen että tuon blogin pitäjä on muistanut ilmeisesti ottaa lääkkensä ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen.

Jklak said...

Näkeehän tuostakin kuvasta selvästi että kyseessä on Antonov suorine siipineen eikä huom isompi nuolisiipinen matkustajakone