22.7.14

MH17: Siistit passit ja Youtuben aikaleimat

Ukrainassa alas ammutun Boeing 777 matkustajakoneen kohtalo tuotti ison pinon salaliittoteorioita. Milloin syyllisiä ovat Kiovan natsifasistit, Naton kätyrit tai itse Putin kävi ampumassa malesialaiskoneen palasiksi kiväärillään. Ukraina syyttää tietenkin separatisteja. Separatistit syyttävät ukrainalaisia. Länsimaissa ylilyönnin näkyvät selkeimmin Britannian lehdistön lööpeissä, joissa itse Putin on kehystetty turman pääarkkitehdiksi. Sellaisesta ei kuitenkaan ole kertynyt todistusaineistoa. Enimmillään voidaan puhua siitä, että Venäjä on tekemässä työtä separatisteille antamansa aseavun laadun pimittämisessä.

Todennäköisin ja samalla tylsin selitys on se, että separatisteilla oli käytössään olalta ammuttavaa ohjusta parempi asejärjestelmä. Mahdollisesti BUK. He ovat ampuneet alas useamman ukrainalaisen sotilaskoneen viime kuukausina. Mahdollisesti parempia asejärjestelmiä saatiin Donetskin lähellä sijaitsevasta Ukrainan armeijan tukikohdasta, jonka he valtasivat kesäkuussa. Tai mahdollisesti Venäjältä saatuna veljesapuna. Anyways, separatistit luulivat ampuvansa vihollisen rahtikonetta. Alas tulikin matkustajakone. Separatistit eivät ampuneet siviilejä tarkoituksella. Monet valtiot ovat syyllistyneet samaan virheeseen, vaikka heillä on ollut käytössään koulutettu armeija.  Ja siitä separatistien alkoi vastuunpakoilu ja selittely. Selittely johti lopulta koomisuuteen asti, kun vihjailtiin ettei koneessa edes ollut eläviä vaan kuolleita. 


"Ei me ammuttu alas sitä konetta. Ja vaikka oltaiski, niin ei me tapettu siinä ketään."

Sitten salaliittoteorisoinnin pariin. Bloggauksiani ilmestyy yksi per arkipäivä. Materiaalista ei tule olemaan pulaa.

LifeNews näytti videota passeista, joita oli kerätty kasaan turmapaikalla.Luonnollisesti tämä herätti epäluuloja, sillä lentokone oli ympärillä savuavana rauniona. Miten passit olisivat muka voineet selvitä? Eli passit oli tuotu paikalle jälkeenpäin! Tekaistuja todisteita!

Tuollainen ajattelemattomuustapa ei vaan ota huomioon sitä, että kameran eteen ei tuotu niitä passeja jotka paloivat tuhkaksi. Turmapaikan valokuvista voidaan myös todeta, etteivät kaikki matkustajat palaneet. Joillakin vaatteet ovat ehjinä. Toisilla eivät olleet. En linkkaa kuvia kuolleista tänne, mutta jokainen voi halutessaan etsiä ne hetkessä katseltavakseen. 

Matkatavaroista mm. löytyi puhtaita ja palamattomia kangaskasseja tekstillä "I LOVE AMSTERDAM". Sarjakuvalehtiä ja pokkareita lojui myös ehjänä ruumideen vierestä. Passeja ei mielestäni säilytetä lennon aikana kädessä vaan kasseissa tai takkien povitaskuissa. Jos vaatteet pysyivät ehjänä, niin pysyivät myös passit.

Ihmettelen kovasti eikö ihmiskunta muuten uskoisi lennolla kuolleen ihmisiä, ellei kameralle esiteltäisi passeja. Malaysia Air on julkaissut lennon matkustajalistan, joten nettistalkkaajat voivat jäljittää heidän surevia sukulaisiaan. Ja ehkä syyttää heitä näyttelijöiksi.

Samoin passeista selvinneistä henkilöllisyyksistä rakennettiin omaa teoriaansa. Joku etsi paria nimeä Facebookista. Kuinkas ollakaan joidenkin profiileista näkyi pelkästään samana päivänä ladattu profiilikuva! Epäilyttävää. Mutta ei selitä miksi muilla lennolla olleilla ihmisillä oli aktiivisemmat profiilit. Selitys taitaakin olla se, että eri ihmiset ovat asettaneet eri asetukset profiilinsa julkisuusasetuksiin. Jotkut sallivat pelkästään kavereidensa näkevän mitä hän kirjoittaa ja lataa Facebookkiin. Jotkut haluavat kaikkien nettikäyttäjien näkevän kaikki. Vaihtoehtoja on runsaasti, mutta nykyisen tiedon valossa lennolla oikeasti kuoli oikeita ihmisiä eikä valeprofiileja.


Enkä ymmärrä miksi luoda valeprofiileja Facebookkiin, jos malesialaiskoneessa kuitenkin oli varmennettavissa olevia uhreja. Eikä toistaiseksi edes ole esitetty näyttöä siitä, että ne pari samana päivänä päivitettyä profiilikuvaa tarkoittaisivat kyseisten profiilien olevan tekaistuja.

Epäselvyyksiä liittyy myös ns. tunnustusnauhoihin. Ukrainan tiedustelu oli taltioinut separatistien välisiä kommunikaatioita. Niistä on kuultavissa seuraavanlainen vuoropuhelu:Lyhyesti: Separatistit puhuvat pudottaneensa koneen. Saapuessaan koneen rauniolle he tajuavat ampuneensa siviilikoneen. Vaikuttaisi selvältä jutulta. Separatistit erehtyivät kohteestaan. MUTTA! Verkkomedia selittää mikä näissä kaapatuissa puheluissa on epäilyttävää. Kun kyseisen videon lataa koneelleen ja tarkastelee videotiedoston tietoja voi nähdä epäilyttäviä päivämääriä.


Tutkiva journalisti Paul Joseph Watson on tuonut julki, että kyseinen laajasti esitelty videonauha on valmistettu ja julkaistu jo ennen lentokoneen tuhoutumista! Siis sen minkä väitetään kerrotun 17.7. torstaina tapahtuneesta matkustajakoneen alasampumisesta, on ladattu nettiin jo 16.7. keskiviikkona.
Infowarsin esittelemät faktat ovat kiistattomia ja herättävätkin luonnollisesti vakavan kysymyksen siitä, että tämä ennakkoon valmistettu "tunnustusnauha" vain paljastaa sen, että joku jossain tiesi jo hyvän aikaa ennakkoon, että Malesian Airlines MH17 tullaan ampumaan alas seuraavana päivänä Itä-Ukrainan yläpuolella ja syylliseksi tapahtuneeseen esitetään Donetskin aluejoukot.
 Lisäksi aluejoukot ovat kertoneet jo toisaalla, että videolla käydyt keskustelut ovat mahdottomia, koska esitellyt henkilöt ovat olleet palveluspaikoissaan aivan toisaalla torstaina 17.7. eikä heillä ole nauhojen sisältöjen mukaisia fyysisiä mahdollisuuksia vaihtaa sellaisia tietoja, joita väitetään vaihdetun.
Youtubesta saatavat aikaleimat eivät valitettavasti ole luotettavia.  Lyhyt vastaus on se, että Youtube muuttaa palvelimelleen ladatun videon tietoja. Aikaleimat muuttuvat, sillä Youtube merkitsee latauksen alkamisen Kalifornian osavaltiossa sijaitsevan palvelimensa mukaan. Aikavyöhykkeiden erojan takia päiväykset voivat näyttää hassuilta. Siksi on tarjolla useita esimerkkejä videoista joissa puhutaan tapahtumista niitä edeltävänä päivänä. Esim. Syyriassa viime vuonna. Päiväyksien muuttumiset palvelimelle ladattaessa on ihan kaikkien testattavissa. Videota ei voi julistaa väärennökseksi pelkän videotiedoston päiväyksen perusteella.

Viimeinen selitys aluejoukon sijainneista voi ehkä pitää paikkaansa. Tai ehkä olla yritys pestä kädet sotkusta.

5 comments:

Petri Honganmäki said...

Jep... Kiintiö tuli täyteen tähän(kin) folio-juttuun :(

Paholaisen Asianajaja said...

Voi Petri. Pääsin vasta alkuun.

Anonymous said...

Jokseenkin mielenvikainen maailmankuva, jos mitään erityisen järkyttävää ei yksinkertaisesti voi tapahtua ilman että sen takana olisi länsimainen hallitusten salaliitto. Ikään kuin tapahtumat eivät olisi tarpeeksi järkyttäviä sellaisenaan, vaan pitää keksiä jokin vielä kamalampi "totuus".

Vähän samaa ideaa on siinä, että syytetään jumalaa luonnonkatastrofeista.

Kimmo said...

Kohtasin juuri vieläkin hienomman salaliittoteorian: Kuu on huijausta.

https://www.youtube.com/watch?v=GdtNsfHGgU0

Anonymous said...

Kohtuullisen mielenkiintoista on se, että suurvalta Venäjän tuottama informaatio on täysin luotettavaa. Poikkeuksetta. Jokainen länsimedia valehtelee, poikkeuksetta.

Molemmilla osapuolilla on aika vahva historia kuitenkin propagandasta, ja kun Venäjällä tuo lehdistön vapaus on ollut pidemmän aikaa niin ja näin, miten tämä voi mennä läpi "mediakriittiselle" nettikansalle?

Venäjän suurvaltapolitiikka on aidon puhdasta ja rehellistä noissa piireissä, vaikka juuri tuollainen puolitotalitaristinen suunta, johon se valtio on kehittymässä, pitäisi olla pahin uhka salaliittoteoreetikoille. Silti juuri he levittävät vahvimmin erilaista Putin-myönteistä propagandaa. Lännellä johtajilla on omat intressinsä pelissä, epäilemättä, mutta juuri nyt inhimilliseltä kannalta pitäisi toivoa, että turha verenvuodatus loppuu molemmin puolin.