14.10.14

Meedio Morgan ei nähnyt tätä tulevaisuudessaan

Meedio Sally Morgan on onnistunut laatimaan ympärilleen menestyneen showtähden auran. Hän on päässyt sateisen saaren televisioon ja pyörii jopa lehdistössä B-tason julkkiksena. Sekä tietenkin julkkisten meediona. Meedion taidot ovat mainospuheissa uskomattoman tarkat ja monipuoliset. Henkimaailma supisee hänen korvaansa vaikka minkälaisia yksityiskohtia. Esiintymisiltoihin saapuneet fanit saavat vastauksia heitä kiinnostaviin kysymyksiin.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene kohdalleen. Morganin menetelmänä on se perinteinen cold reading, eli yleisön reaktoista ongitaan hakuammunnalla tietoja. Huti jätetään nopeasti huomioimatta. Osumalta vaikuttanut kysymys "Oliko hänen nimessään M-kirjan? Asuiko hän maaseudulla?" on se minkä varassa ratsastetaan eteenpäin.

Tuttuun tyyliin yleisö ei välittänyt, kun Morganin veikkauksia meni pieleen. Voihan seuraavan aina tulkita onnistuneeksi veikkaukseksi, eli tiedotteeksi tuonpuoleisesta. Kunnes tapahtui ennalta-arvaamaton käänne.

Meedio kertoi saavansa sekavia tunteita kädessään pitelemän naisen elämästä. Kuvassa olevan naisen kuolema oli ollut erittäin nopea. Keskiviikolla oli ollut jonkin yhteis naisen kuolemaan. Mutta kuvan antanut nainen ei näyttänyt reagoivan näihin tietoihin.

Hän ei ollut ymmärtänyt miksi meediolle annettiin valokuvia. Valokuvista tulkittaisiin niissä olevan edesmenneen ihmisen menneisyyttä. Tämä nainen oli antanut meediolle kuvan omasta lapsuudestaan. Sen valokuvan jota Morgan piteli kädessään. Siitä huolimatta Morgan sai yhteyden tuonpuoleiseen.

Yleisö nauroi kun nainen selitti mitä oli tapahtunut. Sen jälkeen he eivät kuitenkaan reagoineet Morganin esittämiin tietoihin yhtä kohteliaasti. Hudit huomattiin nyt erittäin helposti.

Ymmärrettävistä syistä suositulla meediolla on myös äänekkäitä kriitikoita. Eräs heistä on skeptikko Mark Tilbrook. Hän jakoi esitteitä Morganin showhun saapuville ihmisille Manchesterissa. Esitteissä ihmisiä neuvottiin aitojen meedioiden tunnistamisessa. Paikalle saapui meedion aviomies herra Morgan. Hänellä oli asiaa Tilbrookille. Kielenkäyttö ei ollut sieltä kohteliaasta päästä. Herra Morgan väitti tarkistaneensa Tilbrookin taustat. Skeptikko oli kuulemma hinttari. Skeptikkoa tultaisiin tinttamaan kuonoon. Ja niin edelleen.

Tilbrook sai myöhemmin käteensä myös kirjeen meedion lakimiehiltä. Hän otti yhteyttä Simon Singhin perustamaan Good Thinking Societyyn. Toivottavasti Tilbrook selviää pelkästään häneen kohdistuneella verbaalisella höykytyksellä.

Meedio Morganilla oli kuitenkin edessään iso ongelma. Aviomiehen ja vieressä seisseen kälyn Daren Wiltshearin höyryäminen ja väkivallalla uhkailu skeptikon suuntaan eivät olleet mitenkään puolustettavissa. Pahinta oli tietenkin se, että se tallentui kameralla ja päätyi Youtubeen.Miehensä aiheuttaman kohun takia meedion oli pakko reagoida. Tänään Morgan julkaisi tiedotteen.

Today Sally Morgan made a firm decision to sack her husband John Morgan and Son in Law Daren Wiltshear after recent video footage shows them using violent and threatening behaviour.

As of today John Morgan no longer holds his position as Sally’s Personal Manager and Daren Wiltshear no longer holds the position of Tour Manager. Both John and Daren will have nothing more to do with Sally Morgan's business, including her live shows, which they will no longer be attending.

Sally Morgan added “I have come from a family background that has always been very accepting, many of my friends are gay and I have always felt happy that I am often referred to as a gay icon through my work. I am utterly ashamed and devastated at the behaviour of my husband John and Son in Law Daren and neither of them will have anything to do with my work, my business and right now I honestly have no idea what is going to happen to my marriage”.

There will be many more important decisions being made over the course of this week.

Sally Morgan Enterprises Ltd

Kunpa henget olisivat varoittaneet Morgania tästä. Ehkä hän ei ole aito?

No comments: