23.10.14

Tärkeä lisäys uhanalaisten lajien listalle

Chautauquan piirikunta New Yorkin osavaltiossa on tärkeän asian äärellä. Luonnon monimuotoisuus on kärsimässä ja siinä samalla luontoa ihailemaan saapuvan turismin tulevaisuus. Peter Wiemer on ymmärrettävistä syistä huolissaan lomamökkiensä tulevasta kysynnästä. Hän haluaa varjella lähiympäristöään. Mikä olisikaan parempi tapa kuin lisätä uhanalaisten lajien listalle laji, jonka jo 17 silminnäkijää on nähnyt paikallisissa metsissä viime vuosina. Tuo laji on äärimmäisen harvinainen.

Wiemer haluaa Bigfootin, eli isojalan tai virallisemmin sasquatchin, suojeltavien lajien listalle. Pelkällä vaatimuksellaan hän onnistui siinä missä moni muu paikallinen turistitoimintaa haluava olisi halunnut onnistua. Wiemer sai paikkakuntansa nimen kiertämään kansainvälisessä somessa. Turismitoiminnan näkökulmasta tässä haetaan samaa mitä saatiin aikaan Loch Nessin kohdalla.

Ehkä lisääntynyt turismi tuo vihdoinkin sen ensimmäisen fyysisen todistusaineiston tuosta lajista tiedemaailman tietoon. Suurta intoa herättänyt Ketchumin DNA-projekti lässähti niin pahasti, että lopetin Bigfoot-höpinöiden seuraamisen pitkäksi aikaa.

No comments: