16.10.14

Oikeus syrjiä uhattuna

Avioliittolakien päivittyessä tälle vuosituhannelle monella edellisen vuosituhannen ihmisellä on edessään vaikea ongelma. Pohjois-Carolinan osavaltiossa samaa sukupuolta olevat parit pääsevät nykyään laillisesti naimisiin. Liittovaltion tuomari kumosi osavaltion homoliittokiellon. Homot ja lesbot pääsisivät naimisiin.

Näin ainakin luuli Elizabeth Cityssä asuva William Locklear ja hänen puolisonsa, kun he olivat odottaneet mahdollisuuttaan yli 31 vuotta. Miehet marssivat maistraattiin virallistamaan parisuhteensa. Aivan, naimisiin pääsee ilman kirkkoja ja pappeja! Tiskin takana sattui kuitenkin istumaan perusarvoihin luottava virkailija. Hän ilmoitti pariskunnalle, ettei suorittaisi työvelvollisuuksiinsa kuuluvaa vihkimistä. Syynä virkailijan uskonnollinen uskomus siitä mitä avioliitto on. Siihen ei sisälly miesparien avioliitto.

Jos useampi virkailija turvautuu oikeuteensa syrjiä verorahoillaan palvelua odottavia vähemmistöjä, niin joillakin Pohjois-Carolinan asukkailla on vaikeaa saada haluamaansa palvelua. Toivottavasti virkailijat löytävät tasapainon kansalaisten palvelemisen ja heidän syrjimisen väliltä.

William Locklear pääsi lopulta naimisiin Randalinsa kanssa. He eivät nostaneet valitusta heitä vihmimästä kieltäytyneestä virkailijasta.

No comments: