24.2.08

Homeopatiaa HIV:iä vastaan

Oracin kautta pääsee lukemaan kuinka Afrikassa ihmiset turvautuvat homeopatiaan. Botswanassa toimii Maun Homeopatiaprojekti. Projekti on hoitanut tähän mennessä yli 1500 potilasta. Homeopatia uppoaa botwsanalaisiin helpommin kuin kliininen länsimainen lääketiede. Homeopatia käsittelee potilasta kokonaisuutena, ottaen huomioon henkisen ulottuvuuden. Potilas ei ajattele olevansa vain numero tilastoissa, vaan ihminen joka huomioidaan.

HIV:iä ei hoideta samalla homeopaattisella valmisteella. Hommahan ei perustu taudinaiheuttajiin siinä mielessä kuin modernissa lääketieteessä. Homeopatia hoitaa erilaisten tekijöiden summaa. Potilaan tunnetilat ja mitä pienimmät oikut voivat vaikuttaa siihen miten taudit ilmenevät. Siksi samasta viruksesta kärsivät saavat erilaisia pillereitä. Homeopatia pääse kukoistamaan jos julkinen terveydenhuolto on huonossa kunnossa. Lääkärit määräävät vain lisää kiputabletteja, eivätkä kysele potilaalta mitään. Silloin potilas hakee apua muualta. Asia on juuri näin Botswanan kaltaisissa maissa.

Onneksi homeopatiaprojektia ajava Fairclough ei sentään väitä homeopatian parantavan HIV:iä, eikä vievän tarvetta HIV-rokotteiden ottamiselta.

No comments: