15.2.08

Taikauskoa Saudi-Arabiassa

Pharyngulan kautta kohtasin tämän uutisen. Saudinaista uhkaa teloitus. Rikoksena ei ole tällä kertaa vääränlainen ripsiväri, vieraan miehen kanssa samassa rakennuksessa oleilu, vaan noituus. Nainen on menettämässä päänsä sen takia, että joku mies kuvittelee naisen noituneen hänet impotentiksi.

"Noita", eli Fawza Falih niminen nainen pidätettyyn vuonna 2005. Hän on kokenut kovia siitä lähtien. Poliisit pahoinpitelevät. Lukutaidoton nainen allekirjoittaa tunnustuksen sormenjäljellään. Oikeudenkäynnissä on ollut mutkia, sillä eräässä valitusvaiheessa päätettiin ettei Falihia teloiteta. Oikeus puuttui päätökseen ja asetti kuolemantuomion taas voimaan. Tässä vaiheessa enää kuningas Abdullahin väliintulo voi estää mestauksen. Abdullah on sentään tehnyt niin aikaisemminkin. Toivotaan, että hänellä kestää pokkaa puuttua asiaan.

Meno on kuin Monty Pythonin elokuvissa, mutta valitettavan totta. Tästä asiasta haluaisinkin kysyä ihan kasvotusten Abdullah Tammelta. Onko noituus hänen mielestään ihan oikea ilmiö?

No comments: