17.2.08

Rokotteiden vastustaminen kehittyy/rapistuu

Nyt kun elohopeaa ei voi enää syyttää autismista, niin rokotteita vastustavat liikkeet ovat muokanneet sanomaansa. Nyt syyllisiä ovat itse rokotteet, eivät niiden tietyt aineosat. Orac raportoi Generation Rescue nimisestä ryhmästä. GR on eräs johtavimmista anti-rokoteryhmittymistä Yhdysvalloissa. Sama ryhmä on maksanut pitkän pennin saadakseen asiallisen näköisen esitteen rokotteiden vaaroista USA Today-lehteen. GR argumentoi klassisella virhepäätelmällä. Kun lapsille annettujen rokotteiden määrä nousi kymmenestä 36 rokotteeseen vuoden 1983 jälkeen, on samalla tilastoissa noussut myös autismi ja ADHD. Se ei voi olla sattumaa. Tai ehkä asiaan vaikuttaa se, että nykyään autismia määritellään ja diagnosoidaan eritavalla kuin 80-luvulla. Orac onkin vitsikkäällä tuulella ja huomauttaa, että IBM julkaisi tietokoneen myyntiin 1981, ja sitä seurasi muutama vuosi myöhemmin Applen tietokone. Siitä lähtien markkinoille on tullut vain lisää tietokoneita. Ja samalla autismi on yleistynyt tilastoissa. Joten tietokoneet aiheuttava autismia.

Kun tieteelliset kokeet eivät osoita rokotteissa olevalla elohopealla olevan rokotteiden vastustajien toivomia seuraamuksia, onkin pelottelulistalle otettu muut aineosat. Eetteriä ja pakkasnestettä myöten.

Generation Rescue päättää mainoksensa näin:

Why do we only test vaccines individually and never consider the combination risk of vaccines administered together? Given the dramatic rise of autism to epidemic levels, isn't it time for the scientific community to seriously consider the anecdotal evidence of so many parents? We urge the CDC and AAP to help us find the answers to these questions and learn why the increase in the number and composition of so many vaccinations has led to a surge in neurodevelopmental disorders. Our children deserve no less.


Nyt kun yksittäiset aineosat on todettu turvallisiksi, niin autismia aiheuttaa jokin epämääräinen aineosien yhdistelmä. Mahdollisia yhdistelmiä on tajuton määrä. Samalla syytetään lääketieteellistä yhteisöä ongelman lakaisemisesta maton alle. Ja toistetaan post hoc ergo propter hoc-virhepäätelmä. Ja vedotaan tunteisiin; kuka voisi haluta vahingoittaa lapsia! Jos joku nyt panee hanttiin rokotevastustajille, on hän samalla lapsia vastaan.

No comments: