17.2.08

Scientologien tulevaisuus

Nyt kun Anonyymin ilmoitus on tuottanut tulosta maailmalla (erilaisissa muodoissa), on myönnettävä, että liike ei kuivu kokoon parissa kuukaudessa. Ensimmäinen havaintoni Anonyymin tekosista oli keskustelupalstoilla kiertävät viestit, joissa todettiin jonkin krakkeriryhmän saaneen scientologien sivuston alas pariksi päiväksi. Teko oli lainvastainen. Luulen sen kuitenkin olleen se ensinmäinen laukaus, jolla otettiin scientologien huomio. 10. päivä helmikuuta tapahtuneet mielenosoitukset scientologien kirkkojen edessä olivat seuraava askel. Anonyymit pitivät naamioita ja kantoivat protestikylttejä joissa mainostettiin Xenu.net-sivustoa (joka onkin saanut vierailuryntäyksen), kehoitettiin googlaamaan Lisa McPherson ja muuta scientologien kannalta epäedullista.

Vasta kun vaivauduin ottamaan selvää kuinka aktiivisesti Anonyymit valmistautuvat 15. maaliskuuta tapahtuvaan mielenosoitukseen, päätin seurata liikettä tarkemmin. Anonyymin ilmoitus on pelottavan lähellä Ghost in the Shell: Stand Alone Complex-scifianimesarjan 2-kauden aikana tapahtuvalle Individual Eleven-juonikuviolle, sekä sekoitukselle Laughing Man-ilmiötä. Juuri tällainen oikeassa elämässä tapahtuva kyberilmiö kiehtoo minua. Siksi aion kantaa vaatimattoman korteni kekoon, ja jatkaa skientologiasta kertovien juttujen kirjoittelua. Paljastan myös mitä tapahtui kun menin puhumaan scientologille, kun heillä oli sellainen näyttävä keltainen teltta Helsingin Rautatientorilla joitain vuosia sitten.

En usko, että edes tuon oikean nimeni laittaminen blogiini (kerjään Facebook-kamuja?) tuottaa ongelmia. En nääs kerro täällä sen kummempia asioita scientologiasta. Kaikki tieto on jo valmiiksi luettavissa intertubessa (vaikkapa täällä). Ja kun raportoin Anonyymin tekosista, kerron asioista joihin en voi suoraan vaikuttaa. Siksi minuun kohdistuva kiusanteko olisi erittäin huono liike scientologien toimesta. Siksi toivonkin, että he tekisivät jotain niin tyhmää. Ymmärtääkseni protestoijien pitämät maskit ovatkin aiheuttaneet ihmettelyä ja pientä paniikkia skientologien johdossa. He eivät voi turvautua tuttuihin menetelmiin. Kyseessä ei ole ex-scientologi, joten liikkeen sisällä annetuissa haastatteluissa ilmitulleet nolot asiat omasta elämästä eivät tepsi kiristystarkoituksessa. Protestoijia on liian monta, jotta mikään raastupahaaste olisi tehokas. Ei ole mitään yksittäistä liittoa tai ryhmää jonka voisi tuoda oikeuteen. Tässä mielessä scientologit ovat voimattomia. He voivat vain vedota oikeuteensa uskoa "uskontoonsa", ja uskontoja ei saa kritisoida.

Siksi veikaan, että Projekti Chanology tulee olemaan scientologian toistaiseksi pahin vastustaja. Scientologeja kritisoivia sivustoja on ollut olemassa vuosia. Tosin ei ole ollenkaan varmaa saako näkyvä protestointi aikaan muutosta Yhdysvaltojen scientologien määrissä, mutta Euroopassa tapahtuu aika varmasti muutoksia. Scientologien kirkot ovat täällä huomattavasti heikommassa asemassa. Jos protesteilla saadaan uutiskynnykset ylittävät lööpit, niin hyvä. Scientologien on entistä vaikeampi vakuutella uusia jäseniä riveihinsä. Uusien jäsenten mukana voi tupsahtaa myös pari under cover agenttia.

"Scientology is both immoral and socially obnoxious...It is corrupt, sinister and dangerous. It is corrupt because it is based on lies and deceit"

— Tuomari Latey, Lontoon Korkein oikeus.

No comments: