24.2.08

Onko Randi avaruusolento?

JREF on julkaissut vastaanottamaansa postia. Kyseessä on miljoonan dollarin haasteen hyväksyvien henkilöiden lähettämiä sähköposteja. Valitettavasti JREF ei ala käsittelemään vihamielisiä, tai loukkaavia yhteydenottoja. Listalla ensinmäisenä oleva viesti sisältää kuitenkin mielenkiintoisia vihjailuja.

And the thing I would like to prove to James Randi is that James Randi is an old alien douche that tries to cover up everything but masking himself as what his opposition would say, but in truth James Randi came to us from outer space and put on a human disguise to try and throw us here on Earth off... and after years of denying his alien heritage he wanted to cover up even more and pick random topics to "debunk" even though every "debunk" was stage!


Henkilö voisi saada miljoona dollaria osoittamalla, että James Randi on avaruusolento. Kun asiaa miettii, niin Randilla on täydellinen valeasu. Hän on koko uransa ajan levitellyt juttuja, ettei avaruusolennoista ole todisteita. Hän on aktiivinen skeptikko, joka vähättelee ufo-havaintoja. Avaruusolento olisi myös ihmistä kehittyneempi ja täten valpas huomaamaan huijareiden käyttämät temput. Tämä selittäisi miksi Randi on onnistunut paljastamaan niin monta huijaria. Ja onhan valkopartaisella miehellä vielä epäilyttävän paljon energiaa jäljellä. Parin vuoden takainen sydänkohtaus oli tietenkin lavastettu! Kun asiaa ei mieti loppuun asti, niin ei pääty sellaiseen johtopäätökseen, että Randi on vain Harmaa avaruusolento, jolla on joulupukkinaamari päässä.

*Twilight Zone Theme*

Ymmärrän hyvin miksi skeptikoilta loppuu virta, kun he käsittelevät noita 1M$-hakemuksia. Vuodesta toiseen samaa epäselvää ja vainoharhaista tekstiä.

2 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Joo, jossain vaiheessa lakkaa huvittamasta. Aluksi on tietyti hillitöntä. Juttu on vähän kuin huvipuistolaitteet.

Kun viime kesänä olin Tampereella au pairina, hommaani kuului se että mentiin Särkänniemeen joka päivä (oli kausikortti hommattu). Mentiin kun aukesi ja poistuttiin kun meni kiinni. Siinä loppuvaiheessa osasi jokaikisen laitteen ulkoa. Meni siihen että pelattiin kivipaperisaksia siinä "hurjimmassa vuoristoradassa". (Pidemmän päälle myös eläintarha muuttui yhä kivemmaksi, aivan kaikista.)

Se on varmaan skeptikoilla sama juttu. Ei niissä väitteissä niin hirveästi variaatiota kuitenkaan voi olla. Väitteet voivat olla kirjavia, mutta niiden ongelmien ratkaiseminen menee tiettyjen, paljon vähempimääräisten, sääntöjen mukaan.

Anonymous said...

Uusimmassa Scientific American-lehdessä oli muuten mielenkiintoinen kolumni uskomuksien ja skeptisyyden neurobiologisista mekanismeista:

http://www.sciam.com/article.cfm?id=adams-maxim-and-spinozas-conjecture-mar-08