4.2.09

Uncommon Descentin sanasto

Uncommon Descent on alkanut panostamaan tieteelliseltä kuulostamiseen. Nyt he ovat saaneet aikaan peräti ID-sanaston. Se on ihan opettavaista, ja tarjoaa varmasti jotakin kaikille. Esim. minä pääsen nauttimaan tästä.

Darwinism – theories of evolution deriving from the work of Charles Darwin and Richard Wallace, as published from 1858 – 9 on. Subsequently, in the 1920’s – 40’s, in light of developments in genetics and related studies of evolutionary population dynamics a neo-darwinian synthesis led to the classical form of the modern evolutionary theory. Currently, this is undergoing changes in light of various observed and proposed mechanisms such as horizontal gene transfer and the like.


Platypus-merkki sille joka ekana huomaa jotain outoa.

4 comments:

Anonymous said...

Richard? Richard Wallace?

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Wallace

Hakevat varmaankin Alfred Russell Wallacea.

Paholaisen Asianajaja said...

Acipenser meni ylivoimaiseen johtoon.

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Huomasitko kristillisen seurakunnan koulun rehtorin Jan Cedercreuzin haastattelun kreationismin opetuksesta Helsingissä:

http://www.pod.fi/suomi/?p=1630

Opetusministeriön sallimus onkin aika laaja.

Hämmennetyt oppilaat sitten lukioon.

.

Paholaisen Asianajaja said...

Kiitos vinkistä. Kuuntelen tuon illalla. Sitä ennen luen Matti Leisolan valituskirjeen tieteen päivistä.

http://www.intelligentdesign.fi/2009/02/01/tieteen-paivat-avoin-keskustelu-muualla/

Kuten odotettua, tieteen päivät oli lähinnä evoluutioteorian olettamista ja tähän oletukseen sopivan havaintoaineiston valikoimista. Makroevoluutioteorian kyseenalaistavia professoreja (esimerkiksi Leisola ja Puolimatka) ei otettu mukaan keskusteluun, vaikka tätä edeltä ehdotettiin. Erittäin epätieteellistä.

Aivan lopussa unohdetaan teeskennellä, että älykäs suunnitelu on vain huolissaan tieteestä.

Yllä oleva tukee myös Puolimatkan teesiä, että siinä missä kristinusko on johtanut tieteen syntyyn ja avoimeen keskusteluun, materialismi ja ateismi johtavat tyypillisesti keskustelun sulkeutumiseen ja lopulta tieteen rappioon, koska moraalilta ja ajattelun luotettavuudelta puuttuu maailmankatsomuksellinen pohja.

Loppuun vielä "Buy my book".

Että näin.