23.2.09

Riivatut kameramiehet

Erehdyin viikonloppuna katselemaan Most Haunted-ohjelmaa. Tämän kertaisessa jaksossa vierailtiin taas jossain kartanossa. Ohjelman loppupuolella odoteltiin aaveita pimeässä Tuttu nainen oli mukana porukassa (nimestä ei muistikuvaa). Nainen on kameran keskipisteessä, lähikuvassa. Nainen pelästyy jotain ja parkaisee. Hän tunsi, että joku tarttui takaapäin alhaalta jalkaan.

Minä jäin pohtimaan kuinka tyhmiä ohjelman tekijät oikein luulevat yleisön olevan.

Parkaisevan naisen takaa, _alhaalta_, nousee kameramies, joka oli pois näkyvistä kuvakulman takia. Hän on aivan naisen vieressä ja ottaa hänet lohduttavaan halaukseen.

1) Nainen tuntee kuinka joku tarttuu takaapäin reiteen.

2) Naisen takaa nousee esiin mies.

3) ???

4) Voittoa.

Mysteeri on ratkaistu.

Muutenkin sarjassa tapahtuvat paranormaalit asiat ovat vain rasittavia. Samaisessa jaksossa "meedio" Derek Acorah joutui hengen riivaamaksi. Joko vaeltava henki oli edellisessä elämässä ylinäyttelijä, tai sitten Derekillä on vielä hiomista tempussaan.

Toinen vavisuttama kokemus liittyi lautaseen, joka lensi pöydältä lattialle. Mutta yksikään kamera ei tietenkään saanut taltioitua tapahtumaa. Harmi.

4 comments:

-JTW said...

Ei pysty enää katsomaan Jimin ohjelmia "meedioosta" tai muista huuhaa ihmisistä. Alkaa silmät ja korvat vuotamaan verta.

Kävin kerran Jimin nettisivuilla kirjoittamassa palautetta aiheesta.

Jos näytetään huuhaata ilman kritiikkiä ni voisi näyttää myös vastapuolen näkemyksen aiheesta.

Mutta taitaa olla niin että yliluonnollinen myy. Surullista.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minä katson, viihteenä. Olen kai sitä pilkallisempaa tyyppiä. Tästä seuraa tietysti yleinen skeptikon elämään liittyvä dilemma:
Jos et katso, et tiedä ja sinua moititaan siitä että "et ota selvää". Jos taas katsot, niin toiminnallasi tuet taloudellisesti vastustamasi asian toimintaa..

Tosin minusta kummitukset on parempi tai potentiaalisesti hedelmällisempi tutkimuskohde, kuin esimerkiksi Jumalat tai UFO:t. Syy on siinä, että kummituksia havaitaan ja niiden väitetään toimivan nyt, kun taas UFO:t taas ovat "harvinaisempia vieraita". Ja jos pyydät Jumalasta edes samanlaisia todisteita, mitä kummitusjutuissa on kylkiäisinä "yleisinä", niin sitten "kriitikkoa" syytetään "ties mistä".

En siis usko kummituksiin, vaan ainoastaan pelkään niitä.

-JTW said...

Viihteenä en voi kyllä noita ohjelmia ottaa.
Periaatteessa ei paljon haittaa jos joku sanoo että pystyy puhumaan kuolleitten kanssa. Enemmän minua haittaa se että näissä ohjelmissa esitetään vain yks puoli asiasta.
Eli meedioiden kyvyt ovat Totta.

Ja se ettei nuoret ihmiset saa selitystä asialle. Esim cold reading jne.

Jos minä haluan katsella jotain parempaa niin katson kuvia bakteeri flagellasta ja leikin olevani IDiootti.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Joo, tutustun myös heihin samanlaisena viihteenä. Samoin kuin homeopaatteja. Samaa kieroutunutta päätteluytapaa kaikki. Ja juuri tuo "Kun joku kritisoi minun näkemystä, muistutan että Both sides must be heard, mutta jos asiasta puhutaan muuten I defend only one side ja toinen on paha ja tuhottava asia" on yli puolet huvista.

Paska päättely=logiikkarikko=eräänlaista huumoria.