13.2.09

Homomonumentti kovilla

...eikä hyvällä tavalla. Berliinissä oleva muistomerkki natsien hirmuteoissa tapetuille homoseksuaaleille on joutunut toistuvan ilkivallan kohteeksi. Muistomerkissä on pieni ikkuna josta näkee sisällä olevan suutelevan mies- ja naisparin. Ikkunassa oleva lasi on pistetty sirpaleiksi vandaalien toimesta.

Poliisi epäilee, että taustalla voi mahdollisesti olla poliittisia motiiveja.

Maailmassa on kuitenkin tapahtumassa pientä edistystä. YK:n yleiskokouksessa tehtiin esitys. Siinä vaadittiin homoseksuaalisten suhteiden rangaistavuuden poistoa. Tällainen idea esitettiin ensimmäistä kertaa YK:n historiassa. 192 maan joukosta puolesta uskalsi äänestää peräti 66. Joukossa kaikki eurooppalaiset maat. Äänestämättä jättivät Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat.

Syyria johti moraalista vastaiskua, eli vastaesitystä. Se keräsi 58 ääntä.

[Vastaesityksessä] länsimaita syytetään yrityksistä pakottaa muu maailma hyväksymään länsimaissa vallitsevat normit tulkitsemalla ne ihmisoikeuskysymyksiksi.
Samaa sukupuolta olevien seksuaalisuhteet ovat rangaistavia 77 maassa. Arabiemiraateissa, Iranissa, Jemenissä, Mauritaniassa, Nigeriassa, Saudi-Arabiassa ja Sudanissa seurauksena voi olla kuolemantuomio.

No comments: