10.2.09

Lisää lukemista

Kirjahyllyyn on kertynyt uusi pino luettavaa.

God's Own Country: Religion and Politics in the USA, Stephen Bates

Batesin sanoma lyhyesti: Jumala ei häivy politiikasta, vaikka Bush jr häipyy Washingtonista. Fundamentalismi pyrkii kaikesta huolimatta vaikuttamaan ulkopolitiikkaan ja naisten oikeuksiin. Samaa kampanjointia ollaan huolestuttavasti tuomassa Britanniaan.

Yhdysvaltain Kristillinen Oikeisto, Markku Ruotsila

Asiallinen, akateeminen ja varmasti pärjää Raamatulle taistelussa. Minun ei edes tarvitse kirjoittaa arvostelua luettuani tämän opuksen, sillä Tuomo "Squirrel" Hämäläinen on jo tehnyt sen perinpohjaisesti.

Suckers: How Alternative Medicine Makes Fools of Us All, Rose Shapiro

Shapiro tekee suuren palveluksen poimiessaan kasaan melkein kaikki suositut huuhaahoidot ja kertomalla mikä niitä vaivaa. Puoskareiden markkinoimat hoitomuodot pyritään tuomaan osaksi lääketiedettä, joten toimivuuden testaamista ei saa unohtaa. Elämäntapavalintaa ollaan muokkaamassa lääketieteen korvaajaksi.

Fighter Pilots in World War II
, Bruce Barrymore Halpenny

RAFin turvallisuustehtävissä palvellut Bruce on haastatellut useita liittoutuneiden lentäjiä. Kirja ei keskity pelkästään lentäjiin vaan myös lentokentän henkilökunta saa sanansa painettuun muotoon. Muistelut tulevat Skotlannin kylmästä talvesta aina Afrikan kuumilta aavikoilta.

Fighter Combat: Tactics and Maneuvering, Robert L. Shaw

Kirja jota ihan oikeat hävittäjälentäjät lukevat pysyäkseen hengissä. Samat opetukset auttavat myös lentosimulaattoreiden parissa eläviä.

Kiwi's Egg: Charles Darwin & Natural Selection, David Quammen.

Darwinin muistiinpanot ja henkilökohtaiset kirjeet ovat auttaneet Quammenia kertomaan tuoreen kuvauksen miehestä. Darwin oli ujo mies, joka pelästyi omien ajatusten seurauksia.

Kesään mennessä minulla on uusi pino luettavaa.

1 comment:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Ei muuten ole "perinpohjainen". Kirjassa on tosi paljon asiaa.