16.2.09

Geierit ja Tiomersaali

Rokotepelottelu reagoi vahvasti kun USA:n viranomaiset päättivät poistaa tiomersaalin rokotteista. Varmasti poisto tehtiin elohopean vaarallisuuden takia? Rokotepelottelukampanjan kärkinimet olivat valmiita tekemään aivan loogisen ennusteen siitä miten autismimäärät tulisivat muuttumaan, kun elohopeaa ei enää ruiskuteta lapsiin. Autismi tulisi vähentymään, tai muuten tiomersaalia sisältävillä rokotteilla ja autismilla ei olisi yhteyttä.

Journalisti David Kirby kirjoitti: "If the number of three- to five-year-olds [with autism] in the California [health care] system has not declined by 2007, that would deal a severe blow to the autism-thimerosal hypothesis." Kaliforniassa tiomersaali oli poistettu rokotteista keväällä 2001. Kuudessa vuodessa selviäisi oliko sillä mitään vaikutusta.

Mark ja David Geier olivat varmoja siitä mitä oli tulossa: "The first step in the process is the immediate removal of thimerosal from all vaccines, which we predict will result in the end of the autism epidemic."

Keväällä 2006 Mark ja David Geier julkaisivat tutkimuksen autismimäärien muutoksesta Kaliforniassa. Kuinka ollakaan, heidän mukaan määrät olivat laskussa. Heidän tekemä paperi nostatti aaltoja Suomessa asti.

Geierit on kuvattu lehdistön toimesta rohkeina miehinä, jotka uskaltavat ja osaavat vastustaa ylivoimaisia lääkefirmoja. He ovat todistaneet useissa rokotteisiin liittyvissä oikeudenkäynneissä, puhuneet aiheeseen liittyvissä kokouksissa ja marsseissa. Mark on Davidin isä. Parivaljakko tekee tutkimuksiaan ja autismin parantamista talonsa kellarista. Kellarissa on huipputason laboratoria, kokolattiamatolla. Tai kuten Mark Geier sanoo, "a world class laboratory - every bit as good as anything in NIH."

Mark Geier on käynyt todistelemassa oikeudenkäynneissä, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Eräs tuomari varoitti, ettei Geierillä ole vaadittavaa kokemusta ollakseen oikeudessa. Liittovaltion tuomari sanoi, ettei voi antaa Geierin sanalle mitään painoarvoa. Kolmas tuomari kuvaili Geierin todistusta älyllisesti epärehelliseksi. Myöhemmin samana vuonna hän kuvaili Geiriä uudelleen: "Dr. Geier's testimony is not reliable or grounded in scientific methodology and procedure. His testimony is merely subjective belief and unsupported speculation."

Vuonna 2003 eräs tuomari arvioi Geieriä "asiantuntijatodistajaksi alueilla joilla hänellä ei ole mitään koulutusta, asiantuntijuutta tai kokemusta."

Tietenkin WHO ja Yhdysvaltalainen lastenlääkärien järjestö AAP kritisoivat vuoden 2006 tutkimusta puutteellisena ja virheellisenä.

Moni muu jaksoi myös huomautella Geierien virheistä.

Miten Geierit saivat laskevat käyrät autismitapausten määrälle?

Ensinnäkin, Geierit ammentavat materiaalia mm. VAERS-tietokannasta. Se on tietokanta, johon syötetään epäillyt rokotehaitat.

Therefore, VAERS collects data on any adverse event following vaccination, be it coincidental or truly caused by a vaccine. The report of an adverse event to VAERS is not documentation that a vaccine caused the event.


Tietokantaa ei valvota aktiivisesti, eli vain kaikkein räikeimpiä ilmoituksia aletaan varmistamaan.

Passive Surveillance - Passive surveillance systems rely on health professionals or vaccinees to voluntarily submit reports of illness following vaccination. Limitations of passive surveillance systems include variability in reporting standards, reporter bias and significant under-reporting of events.


Epäilyjä ei ole pakko laittaa tietokantaan, toisin kuin Geierin paperissa väitetään. Tietoja lisätään, vaikka ei olisi mitään lääketieteellistä näyttöä siitä, että rokote olisi aiheuttanut jonkin vaivan. VAERS-tietokantaa täytetään vähän niin ja näin. Epäilyjä eivät syötä vain lääkärit, hoitajat, tai vanhemmat, vaan myös korvauksia hakevat lakimiehet. Lakimiesten osuus paljastettiin Michael Goodmanin toimesta Pediatrics-julkaisussa. Se kuinka innokkaasti ilmoituksia annettiin VAERS-tietokantaan riippui myös siitä oliko uutisissa rokotteisiin liittyviä skandaaleja. Uutiset ruokkivat ilmoituksia.

VAERS-tietokanta ei ole itsessään luotettava, vaan vaatii aina tueksi tieteellistä tutkimusta.

Mark Geier oli käyttänyt VAERS-tietokantaa osoittaakseen, että tiomersaali aiheutti autismia. Lakimiehet olivat käyttäneet Geierin paperia todistaakseen, että heidän asiakas oli vahingoittunut tiomersaalin takia.

Minkälainen julkaisu hyväksyi Geierien paperin?

Journal of American Physicians and Surgeons on vähemmän tunnettu lääketieteellisessä maailmassa. Nimi on kyllä vakuuttavan kuuloinen. Julkaisua pyörittää Jane Orient. Tilat ovat pienessä toimistossa Tusconin kaupungissa. Ostoskeskuksessa.
JAPSin sivuilla on pohdittu mm. aborttien ja rintasyövän yhteyttä, homoseksuaalisuuden terveyshaittoja ja tietenkin homoudesta paranemista. Ja jostain syystä tällaista.

JAPSin artikkelit eivät ole mukana PubMedin tietokannoissa.

Vuonna 2004 tehty Geierien paperi joutui usean tutkijan hampaisiin. He huomauttivat sen sisältämistä virheistä. Jyrkimmän tuomion antanut arvio tehtiin Sarah Parkerin, Ben Schwartzin, Jim Toddin ja Larry Pickeringin yhteistoimesta. Jokainen sai kirjattua postia.

Heidät haastettiin oikeuteen
.

Vaikka yli kymmenen tuomaria oli vuosien varrella heittänyt Mark Geierin todistelut pihalle oikeudesta, niin Mark väitti tutkijajoukon pilanneen hänen maineen. Geier haki yli miljoonan dollarin korvauksia.

Larry Pickering muisteli, että haasteen takia hän joutui olemaan yhteydessä CDC:n, AAP:n ja yliopistonsa lakimiehiin. Siihen haaskautui runsaasti aikaa ja rahaa. Lopulta Geier luopui syytteestä. Tutkijat ihmettelivät miksi Geier halusi osallistua tieteen tekemiseen (vaikka heikoin eväin), mutta ei kestänyt tieteellistä kritiikkiä.

Pickerin kiteytti ongelman näin; "It's interesting to me that the Geiers wanted to have it both ways. They wanted to publish their articles in what they considered to be scientific journals, [but] when they were questioned or criticized, they abandoned the scientific process and called their lawyers."

Tänä vuonna tiedämme, että Kaliforniassa autismitapaukset jatkavat nousuaan.

Lainauksen ilman linkkejä ovat Autism's False Prophets-kirjasta.

6 comments:

Anonymous said...

Laimennustehottomalla tartuntavaistolla (Boyer) ennustan, että seuraavaksi keksitään: "ahaa, mutta vanhemmat on muinoin rokotettuja ja niistä.. se paha tarttuu"

-JTW said...

Ne ketkä tuohon rokotus-autismi yhteyteen uskoo, uskovat siihen niin lujasti, ettei taida mitkään todisteet riittää että he uskoisivat toisin.

Näin ainakin olettaisin asian olevan niillä kenellä oma lapsi on autistinen.

Melkein voisin sanoa että se varmuus jolla he pitävät rokotteita syynä, on verrattavissa kristityn uskoon Jumalan olemassa olemiseen.

Anonymous said...

Haluaisin kiittää Paholaisen Asianajajaa rokotepelottelun maailmaan syventymisestä ja siitä kirjoittamisesta. Kuten todettu, tämä aihe nousee muussa mediassa yleensä esiin juuri näiden provosoivien ja skandaalimaisten "tutkimusten" myötä. On hyvä kuulla näiden tutkimusten kritiikkiä ja syvempää tarkastelua, kun sitä muualla ei näe (ainakaan vielä ennen kuin Suomessakin puhkeaa tuhkarokkoepidemia tai vastaava). Erityiskiitos huomioista rokotepelottelun salakavaluudesta, josta tulee väistämättä mieleen ID.

Consciousness Raiser -palkinto menee siis Paholaisen Asianajajalle.

Paholaisen Asianajaja said...

Pahimpia pelottelijoita oleva Kirby onkin muuttanut ennustettaan Kalifornian autismiluvut ratkaisevat tiomersaali-autismi yhteyden vasta vuonna 2011.

Paholaisen Asianajaja said...

En eilen jaksanut blogata Geier-parivaljakon keksimästä autismilääkkeestä. Tuli niin paha olo kun luin "chelation therapy" puoskaroinnista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chelation_therapy#Autism

Paholaisen Asianajaja said...

Siina, kiitos kehuista. Aihe on selvästi tärkeämpi kuin kreationistien temppuilu. Kreationistit voivat pilata lasten koulutuksen, mutta anti-vaccinistit voivat pilata lapsen elämän.

Paul Offitin kirja tulee seuraavan kilpailun palkinnoksi, joten kannattaa seurata blogia.