7.10.09

FoxNews juontaja raiskasi ja tappoi tytön 90-luvulla?

Glenn Beck on noussut FoxNews-kanavan kiintotähdiksi. Hänen ohjelmassa otetaan tunteellinen ja patrioottinen (Republikaaninen) kanta ajankohtaisiin asioihin. Glennin retoriikka on noussut internetissä pienoiseksi vitsiksi. Itkukohtaukset kameran edessä ja rekvisiitalla leikkiminen ovat ihan hyvää viihdettä. Mutta aina välillä Glenn esittää kysymyksen muodossa väitteitä. Kun häntä kritisoidaan ladattujen kysymysten latomisesta, niin hän vetäytyy "esitän vain kysymyksiä"-puolustuksen taakse. Jos hän ei esitä ladattua kysymystä, niin suusta tulee kulmakarvoja nostavia lauseita. Jopa epäsuoria vihjauksia Obaman hallinnon ja natsi-Saksan eugeniikan välillä on pyörähtänyt Glennin ohjelmassa. Oltuaan leikkauksessa ja toipumassa ennen Obaman presidenttivoittoa hän valitteli terveydenhuoltojärjestelmän rappiota. Obaman ollessa presidentti hän ylistää sitä maailman parhaaksi.

Joku halusi myös huomiota. Joku perusti verkkosivun, jossa halutaan vain tietää raiskasiko ja murhasiko Glenn Beck tytön vuonna 1990. Joku halusi myös ratsastaa negativiisen väittämän todistamisella. DidGlennBeckRapeAndMurderAYoungGirlIn1990.com levisi nopeasti pitkin nettiä.

Glenn Beck ei ole vastannut mitään. Emme tiedä tappoiko ja murhasiko hän tytön. Mutta todisteet ovat alkaneet kertyä liikkeen suosion noustessa.

Ei ole mikään yllätys, että FoxNewsin lakimiehet ovat liikenteessä. Sivuston palvelimeen on otettu yhteyttä. Hetken aikaa se olikin offline. Pysyvää ratkaisua haetaan uusilla valituksilla. "Glenn Beck" on rekisteröity tavaramerkki, joten he haluavat kieltää nimen käytön epäsuotuisilla sivuilla.

Glenn Beckin puolustus tietää ettei kunnianloukkaussyyte toimi Yhdysvaltojen maaperällä. Ylivoimainen sananvapaus tekee sen niin vaikeaksi. Siksi Glenn on viemässä asiaa ulkomaisille tahoille. Kansainvälinen World Intellectual Property Organization voisi pakottaa parodiasivun pois netistä. Joku voisi erehtyä luulemaan parodiaa Beckin virallisiksii sivuiksi.

Oikeuden hakeminen Yhdysvaltojen ulkopuolelta on kuitenkin ristiriidassa Glennin aikaisempien sanomisien kanssa.

"Once we sign our rights over to international law, the Constitution is officially dead. When you say things like, 'We are not going to put the Constitution behind international law,' you say that in the international court, if you say that on the floor of the United Nations, you are a freak show."


- Glenn Beck

Parodia ja sarkasmi ovat vaarallisia asioita myös Suomessa.

1 comment:

Sähis said...

Mitä on kattonut Jon Stewartissa tuon äijän saunomista, on samaan aikaan pelottavaa ja naurettavaa, että USA:n ehkä suosituin uutiskanava näyttää tuollaista.