31.10.09

Sana sunnuntaille: Bussikuljettaja

Kerrassaan outo uutinen Jyväskylän hartaasta koulubussikuskista. Kuljettaja oli jättänyt jokaiselle penkille Tie Jumalan luo lehtisiä. Niissä varoitetaan seksin haureudesta, maailman saastaisuudesta ja irstaudesta. Uutinen on outo siksi, että kuljettaja joutui pulaan tekemisistään. Vaikka hän teki vain Herran työtä. Juuri näistä asioista lapsen pitäisi olla tietoinen. Läpyskässä mainitaan jopa "perkele." On äärimmäisen tärkeää, että kahdeksanvuotiaat koululaiset ymmärtävät varoa maailman syntejä. Toki matikan kokeet voivat tuottaa stressiä, mutta sitä tärkeämpää on huolehtia omasta sielusta.Koulun rehtori pahoittelee tapahtunutta. He laittoivat heti valituksen kuljettajan yhtiölle. Kuski sai vakavan suullisen huomautuksen, joka on melkein virallinen varoitus. Edessä on vain sellaisia keikkoja, jossa uskonnollista materiaalia ei voi välittää herkille lapsille. Ja jälleen Saatanalla on helpompaa viekotella viattomia lapsia.

Kiitos vinkistä Mikko Leskiselle.

3 comments:

Tonza said...

Olisi nyt luullut herran auttavan kyseistä bussinkuljettajaa, mutta miten kävikään...

Tosin joutuvathan kyseiset oppilaat luultavasti koulussa kuuntelemaan samaa asiaa opettajalta...

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Virallisen totuuden mukaan ei joudu. "Tunnustuksellinen uskonnonopetus" ja laki ei tykkää toisistaan.

Epävirallisen totuuden mukaan tunnustuksellisesti opettavat tunnustukselliset opettajat. Ne, joille ideologia ajaa lain yli.

Ne, joista lasten "pelastaminen ikuiseen elämään" ajaa tylsän ja nukuttavan "darwinistis-natsistisen lakitekstin" yli.

Anonymous said...

Italiassa suomalaiset ovat menneet pidemmälle:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/krusifikseja_vastustanut_
suomalaisnainen_sai_tappouhkauksia_
italiassa_1134638.html

Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen että mitäköhän Euroopan neuvoston tuomioistuin päättää sitten jos katoliset haastavat krusifiksittomat koulut sinne siitä, että "oppilas saattaa luulla että koulu edustaa ateismia, koska uskonnollisia merkkejä ei ole missään". Tätä olisi mielenkiintoista testata.

Joo. Hyvä Tonza! Itse en ole huomannut pitämilläni uskonnontunneilla mitään helvetillä pelottelua. Mistä muuten tiedät että bussinkuljettajalle kävi huonosti kuten vihjaat? Eikö hänelle käynyt ihan hyvin kun sai nyt oikean opetuksen. Eihän ihmiset aina ymmärrä sitä mikä heille on parasta. "Ei ainakaan uskovaiset" - vai mitä olet mieltä...

Kapitalismi on ideologia.