24.10.09

Skientologit salailu tuulella itsemurhan jälkeen

Taas vaiheeksi joku on tehnyt itsemurhan skientologien kurssitusten jälkeen. Australialainen sotilas Edward Alexander McBride teki itsemurhan maksettuaan ensin 25 000 dollaria skientologien dianetiikkakursseista. Ruumis löydettiin 2007 helmikuussa. Kuolinsyytutkija John Lockella oli ongelmia saada asiaan liittyviä dokumentteja, sillä skientologit eivät suostuneet antamaan pyydettyjä papereita. Auditointi- ja ns etiikkatiedostoihin taltioidaan runsaasti tietoja asiakkaan tunnetiloista ja ajatukisista. Sekä kuolinsyytutkija että poliisit lähettivät pyyntöjä saadakseen tiedost luettaviksi. Mutta skientologiajärjestön USA-konttori lähetti ohjeita. Tietoja ei saisi luovuttaa jästeille. McBriden kansiot lähetettiin Yhdysvaltoihin, jossa ne ovat Australian poliisien toimivallan ulkopuolella. Lälläspöö!

McBriden puhelintiedoista selvisi, että skientologit olivat olleet ahkerassa yhteydessä juuri itsemurhaa edeltävinä päivinä. Tekstiviesteissä oli "LRH" eli Lafayette Ronald Hubbard ja "audit". McBride oli ilmaissut halunsa pitää taukoa kurssituksesta, joten aikaisempi rakkauspommitus vaihtui agressiivisemmaksi.

Australian skientologiajärjestön edustaja Vicki Dunstan sanoi, ettei auditointitiedostoissa ollut mitään lisätietoa itsemurhan syistä.

Kuolinsyytutkijan mukaan McBriden itsemurha ei ollut ennakoitavissa perheen, puolustusvoimien tai skientologiajärjestön parissa. Ainakaan saatavilla olevien tietojan mukaan.

2 comments:

Anonymous said...

Mutta täytyy muistaa että skientologeja on useita miljoonia - ja tilastollisesti heidän joukossaan tapahtuu itsemurhia vähintäänkin yhtä paljon kuin meidän "taviksien". Olisi kyllä mielenkiintoista tietää onko heidän (tai kulttien yleensä) keskiarvo normiväestön yläpuolella.

Anonymous said...

Täytyy muuten muistaa että tuo "useita miljoonia" on skientologian ilmoittama luku jota yksikään tutkimus tai kysely ei tue lähimaillekaan.