7.12.09

"Ateistit vihaavat ja kadehtivat joulua" O'Reilly

Kulttuurisotilas Bill O'Reillyn ohjelmassa pohditaan miksi ateistit vihaavat joulua Yhdysvalloissa.Tässä ateistisessa taloudessa juhlistetaan FSMassia, ei XMassia. Materialistiset lahjat kuuluvat olennaisena osana ilotapahtumaa. Paikkoja koristellaan luomaan tunnelmaa. Jouluna vedetään henkeä. Nautitaan rauhaisuudesta. Ja syödään napa piukeaksi. Sitten löhötään sängyssä ja luetaan jotain uutta luonnontieteistä kertovaa kirjaa. Suklaata mässäten. Perinteisesti keskiyöllä käydään WoWissa tarkastamassa mitä lahjoja ÖrkkiPukki antaa Orgrimmarin keskustassa.

9 comments:

Jussi M. said...

Aika jännä, että kyseiset ihmiset koki kampanjan sodanjulistukseksi joulua kohtaan. Noilla mainoksillakin on yleisesti ottaen ollut aika humaani sanoma. Ehkei kyseiset ihmiset tunne yhtään ateistia. No minä ainakin vietän joulua, vaikka jätänkin uskonnollisen sisällön sikseen. Minulle joulu on tonttuja, ruokaa ja lahjoja. Kutsun joulua välillä leikkimielisesti Joulupukin syntymäpäiväksi.

Mauno said...

Kummallinen näkemys asiaan, vaikka olen itse ateisti niin en koe inhoa joulua kohtaan.

Anonymous said...

Hauskaa joulua! Itselle joulu on pikkaisen taianomainen pakanajuhla, ja tontuille pitää jättää pieni maitolasi ja pipareita ulos, vaikka ateisti olenkin. Kyse on perhetraditiosta. Meille Jeesukset ja kaikki muut Mariat, paitsi minä itse, eivät ole koskaan olleet tervetulleita joulurauhan aikaan.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Joulu on vaan päivä. Planeetan vaihe radalla jota ihmiset tuijottaa kuin se eroaisi kaikista muista.

Paitsi että siihen aikaan kaikilla on sykronoidusti vapaata. Jolloin tilanne muuttuu. Sitten sillä onkin väliä.

Olen tosin vähän huvitellut ajatuksella "ison maailman mallista" jossa systeemi pyörii 24/7, jolloin kukaan ei odota että kukaan "jaksaisi koko ajan". Pyhätyölisät voisi jättää kokonaan pois ja tasata ne palkkaan (vaikka lakisääteisesti.)

Joulun huonot puolet on kylmä. Joulu on pakanallislähtöinen kristillistetty juhla, joten miksipä ei muutkin saisi muokkailla sen sisältöä itselleen sopivaksi.

Siitähän elämässäkin on pohjimmiltaan kyse. Synnytään johonkin infrastruktuuriin ja siellä on muita ihmisiä. Siinä sitten sinnitellään kunnes tulee kuolo.

Ateisti said...

Itse ajattelin käydä joulukirkossa. Viehättävä perinne.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tosi viehättävä kieltämättä on. Minäkin siedän, jos pakotetaan.

Ei siinä muuten mitään, mutta biisit, bändi ja seura voisi olla svengaavammat. Uusivat virsikirjan, niin en osaa enää kuin ne vanhat, joten tällä on iso merkitys. Vanhoja sentään voi laulaa mukana. Nyt rooliksi jää tankata että milloin tulee s. Ja suhauttaa sen. Kirkossa suhisee aina S. Jostain syystä, siitä tulee sellainen harras mieli.

Aqua Fortis said...

Oli kerrassaan herkistävä tuo joulun kuvaus lopussa. Hengellisen kokemuksen kruunasi tunnelmallinen kuva Pastajumalastani.

Kiitos tästä.

Johanna said...

Suomen Joulu tulee sanasta yule joka on vanha synonyymi Christmasille mutta se on vain vanhempi nimi pakanallisilta ajoilta.
Joulun alkup.tarkoitus on juhlistaa kesän satoa ennenkuin kiristeään vyötä ja varaudutaan kovempiin aikihin eli talveen ja kevääseen (Fast,paastonaika) kunnes ruokaa voidaan alkaa jälleen korjaamaan talteen lämpimien säiden alettua.

Ninny said...

Minä juhlin joulunaikaa yleisinä syöminkeinä ja suklaa-lahja-kimaltavia koristeita -juhlana. Ei tarvita jeebusta eikä muitakaan yliluonnollisia. Vanhanajan kekri voisi kyllä olla ihan coolia.