17.6.10

Sana sunnuntaille: Nuortenkirjallisuus, osa 2

Edellisessä osassa kauhistelimme Suomen nuorille käännettyä uuspakanallista kirjaa. Sen syntisyys ja haitallisuus huolestutti joitain kansanedustajia. Leena Rauhala ja kumppanit varoittivat, että nuoria pitää suojella haitallisilta kirjainyhdistelmiltä. Loitsuja, uhrauksia ei-kristillisille jumaluuksille, huumausaineita ja muuta moraalittomuutta alaikäisten parissa. Onneksi kustantaja näki valon. Painokoneissa pyörivän kirjan julkaisu peruttiin.

Päätin kuitenkin vielä olla Leenan tukena. Haluan paljastaa mitä kaikkea tuossa pahassa kirjassa olisi sujautettu Suomen viattomien lasten mieliin. Tilasin kyseisen Sweep-kirjasarjan Book of Shadows-pokkarin netistä. Kansalla on oikeus tietää mistä oikein on kyse.

Jokaisen kappaleen alussa on lainaus jostain historiallisesta kirjasta, jossa varoitetaan noidista. Se on hyvä aloitus, mutta ei kuitenkaan kumoa kirjan kokonaisuutta, joka on läpeensä Paha. Seuraavaa tekstiä ei ole tarkoitettu perheen pienemmille tahi raskaana oleville naiselle tai miehille.

Tarinan päähenkilö on tavalliselta näyttävät teinityttö Morgan, joka käy koulua Widow's Vale Highssa. Morganin itsevarmuus ei ole vahva. Ulkonäkö ei houkuttele poikia, eikä rintavarustusta ole kehittynyt. Hänen bestiksensä on Bree Warren. Bree on kaunis, suosittu ja kunnon viikkorahalla varustettu. Kaikkea mitä Morgan ei ole. Tylsään kaupunkiin saapuu yllättäen uusi oppilas. Cal Blaire ilmestyy viettämään lukion viimeistä vuotta. Cal on komea kuin kreikkalainen jumala. Ulkonäkö salpaa Morganin hengen. Tytön kuolaavat. Himot heräävät. Kaikki haluavat olla Calin kavereita.

Melko tavallista lukiolaismeininkiä. Mutta Cal ei ole normaali teinipoika. Hän on NOITA! Ennen tämän kauheuden paljastamista lukijalle kuitenkin esitetään monta syntiä. Tekstissä annetaan ymmärtää, että jotku oppilaista polttavat pilveä. Heistä näkyvin on Raven, jolla on lävistyksiä ja tatuointeja. Tyttö on cool synkkine vaatteineen. Morgan ihannoin Ravenin itsevarmuutta. Mutta tekstissä ei muistuteta mitä Jumala on julistanut tatuoinneista ja lävistyksistä.

”Älkää vainajaa surressanne viillelkö itseänne älkääkä tatuoiko mitään merkkejä ihoonne. Minä olen Herra” (3. Moos. 19:28)


Selvästikin Tiernan on halunnut jälleen sujuttaa lukijan alitajuntaan mielleyhtymän kehon häpäisemisestä ja itsevarmuudesta. Lapset saadaan hyväksymään Herran temppelin asteittainen tuhoaminen. Synnistä tehdään houkutteleva asia.

Koululaisten joukossa on homoseksuaali poika, eikä kukaan yritä eheyttää häntä herramme Jeesus Kristuksen voimalla. Kaverit hyväksyvät pojan luonnottomuuden. Näin homomafia jälleen kerran markkinoi lapsillemme pahuutta epäsuoralla tavalla. Jos kirjan koululaiset hyväksyvät homopojan, niin ehkä suomalaistenkin lasten pitäisi hyväksyä sellaiset syntiset? Sitäkö kirjailija haluaa?

Luonnottomuus ei jää vain yhteen henkilöön, sillä jopa Morganin täti on lesbolainen. Eikä suku häpeä sitä! Kaikkea muuta. Tädin uusi naisystävä kutsutaan perheen kotiin illalliselle. Jälleen kerran lukijaa aivopestään näkemään ei-heterot hyväksyttävänä ilmiönä yhteiskunnassamme. Homoseksuaalisuuden kannattajat haluavat tunkea kampanjoitaan alas kurkuistamme. Onneksi tälle saatiin stoppi.

Tähän väliin täytyy lainata Hyvää Kirjaa, jotta saamme tasapainoa moraalittomaan menoon:

Luuk 17:26 –30: Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki. Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.


Totisesti ja aamen päälle.

Uuspakanallisen kirjan selaaminen jatkuu. Cal kutsuu joukon koululaisia viettämään iltaa metsätien varrelle. Silloin yliluonnollisuus saa vallan. Nuotion äärellä alaikäisille tarjotaan olutta ja omenasiideriä! Paholaisen liemi valuu alas lasten kurkuista. Eikä siinä ole kirjailijan mukaan mitään hävettävää. Cal haluaa juhlia wiccojen epäpyhää päivää, Madronia. Hän pyytää koululaisia rinkiin nuotion ympärille. Hän selittää lisää wiccalaisuudesta. Jotkut eivät halua jäädä. Morgan ja läheiset kaverit uskaltavat osallistua noituuteen. He noituvat epäpyhiä sanoja, joilla kiitetään elämän jumalatarta. Sitten jokainen saa vuorollaan hätistää jonkin epämiellyttävän asian elämästään lausumalla sen ääneen. Naurettavaa epäjumalien palvontaa. Kaikki kunnon kristityt tietävät, että ainoa oikea ja hyväksyttävä tapa olisi rukoilla apua Jumalalta. Mutta Morganin vanhemmat ovat tapakristittyjä.

Ensimmäisen noituuskokemuksen jälkeen Morgan ja Bree haluavat tutustua wiccalaisuuteen. He suuntaavat kulttikirjoja myyvään kauppaan. Siellä sankaritar altistuu tiedolle. Uuspakanallisuuden historia ja riitit vilisevät kirjan sivuilla. Morgan huomaa hallitsevansa uusia kykyjä. Hän aistii asioita ennen niiden tapahtumista. Aistit vahvistuvat. Onko tyttö enää normaali? Ja miksi Cal on nyt tavallista kiinnostuneempi tylsästä tytöstä? Olisiko Morganin haaveissa liehuva uni Calin ja hänen välisestä seurustelusta mahdollista?

Seuraavaksi ilmestyy jotain todella kauhistuttavaa. Jotain niin kamalaa, että jopa minulla tuli oksennus suuhun. Jouduin käymään vessassa tyhjentämässä vatsani ja suoleni, jotta uskaltaisin lukea lauseita loppuun asti. Olen sentään aikuinen mies, joka nauttii väkivaltaviihteestä ja eläinten kiduttamisesta, mutta joku raja! Silmissäni kieppui ja korvissani vinkui. Miten jotain näin kamalaa on päästetty edes englanninkieliseen kirjallisuuteen?

Suosittelen, että et lue enää tätä bloggausta.

Varoitin sinua!
Kahdeksannessa luvussa Bree kertoo Morganille, että Cal on aivan ihana. Hän on rakastunut tuohon tummaan komistukseen. Bree aikoo pyytää Calia treffeille. Siksi hän on lukenut paljon wiccalaisuudesta. Siksi hän jättää nykyisen dorkan poikaystävänsä, joka ei halua tukea Breen uutta harrastusta. Uuspakanallisuus yhdistäisi Breetä ja Calia, joten seurustelu voisi toimia mahtavasti. Morgan joutuu kuuntelemaan tätä kauhuissaan. Hänen unelmansa ovat nyt sirpaleina. Kaunis Bree peittoaa Morganin mennen tullen kun on kyse poikien houkuttelusta. Morgan puree hammasta ja toivottaa Breelle onnea. Voiko heidän yhteinen ystävyys kestää tätä? Cal on ainoa poika johon Morgan on oikeasti ihastunut elämänsä aikana. Bree olisi aina Calin kanssa. Morgan olisi yksin koko elämänsä. Hän itkee ajaessaan autolla kotiin.

Luit aivan oikein. Book of Shadows sisältää teinidraamaa. Jumal'auta! Asian muistelu tuotti erittäin heikon olotilan. Joudun palaamaan muihin pahuuksiin joskus myöhemmin. Jos löydän kirjan jostain. Taisin repiä sen palasiksi, polttaa sivut ja vetää tuhkat alas vessanpöntöstä. Huuhtelin kolmesti.

- Toinen lukuhetki -

Cal paljastaa Morganille enemmän asioita noitien elämästä. Calin äiti johtaa yhtä noitapiiriä. Poika vihittiin noidaksi 14-vuotiaana. Hän kertoo, että haluaisi Morganin pyrkivän myös noidaksi. Cal kutsuu pienemmän joukon viettämään iltaa toista kertaa.

Uudessa rinkirituaalissa Morgan havaitsee toisten auroja. Hän hämmästelee uutta maailmaa. Hän pyörtyy, sillä jostain syystä muiden kanavoimat voimat virtaavat tytön kautta väkevästi. Cal ihastelee Morganin herkkyyttä henkivoimille. Rituaalin päätyttyä porukka lähtee uimaan Calin kodin uima-altaaseen. Kuutamouinnille. Kenelläkään ei ole uima-asuja! Voi ei! Teinit eivät osaa hävetä kehojaan! Vain Morganilla on häveliäisyyttä jäljellä. Hän toivoo mielessään, ettei tilanteesta kehity ORGIAA. Onneksi Cal kehoittaa tyttöä rentoutumaan. Kuin tilauksesta hän sanoo: "Relax. It's not going to turn into an orgy." Kaikki muut ovat alasti. Vain Morgan ja Cal seisovat altaan reunalla. Cal riisuu vaatteensa. Morgan punastelee. Kaikki muut tytöt ovat kauniita, mutta hän on lauta. Cal kertoo, että vedessä on taikavoimaa. Varsinkin Kuutamon valaisemassa. Morgan kertoo noloja tekosyitä, ja lähtee kävelemään pois. Cal tartuu hellästi paidasta ja pysäyttää tytön. Hän poimii Morganin käsivarsilleen. Hän kantaa tytön altaaseen. Hitaasti. Morganin tuntemukset ovat ristiriitaiset. Hän ei protestoi. Hän on vedessä Calin sylissä.

"It was terrifying, strange, mysterious, thrilling, crushing. And it was magickal."


Seuraavana päivänä Bree ei ole enää bestis. Hän raivoaa Morganille, sillä miksi piti näytellä vaikeasti tavoiteltavaa Calille? Morgan vakuuttaa, ettei yritä iskeä Calia. Teinixdraamaa... Onneksi parivaljakko sopii riitansa ja ovat taas ystäviä. Morgan ei vaan halunnut näyttää olemattomia rintojaan muiden kaunotarten rinnalla (pun not intented).

Sitten vanhemmat löytävät noituudesta kertovat kirjat Morganin huoneesta. He eivät halua, että tyttö lukee sellaisia kirjoja. Katoliset vanhemmat eivät hyväksy noituutta. Morgan valistaa heitä siitä miten katolinen kirkko varasti pakanalliset pyhät ja riitit kristinuskoon. Noitakirjat saavat luvan lähteä talosta. Pikkusisko on harmissaan siitä ettei Morgan lue jotain mielenkiintoista, kuten pornoa, jota hän voisi lainata.

Morgan haluaa tulla noidaksi. Hän aistii puutarhassa yrttien erikoisia voimia. Kaikki tuntuu kiehtovammalta. Cal kertoo seitseman wiccaklaanin historiasta. Yksi Paha, yksi Hyvä, ja viisi klaania siltä väliltä. 300 vuotta sitten 95% noidista kuoli mysteerisesti. Runsas määrä tietoa katosi yhdessä yössä. Sisäsiittoisuuden takia aidot noidat eivät pysty lisääntymään tavallisten ihmisten kanssa. Klaanit yhdistetään ja liitot laaditaan tarkasti. Nykyään jotkut harvat ihmiset ovat tietämättään jonkin klaanin jälkeläisiä, mutta kukaan ei tiedä minkä klaanin. Cal katsoo suoraan Morganiin sanoessaan tuon asian.

Morgan laati ensimmäisen loitsunsa. Se on tinktuura, jolla iho puhdistuu. Hän antaa sen aknesta kärsivälle koulukaverille. Parissa päivässä pojan iho aivan erinäköinen. Viikon sisällä iho on seksikkään sileä. Morgan on tietämättään taitava noita. Cal ja noitapiiri kiinnostuvat hänestä entistä enemmän.

"You're like the Tiger Woods of Wicca!"


Morganin pikkusisko haluaa tietää enemmän Wiccasta. Morgan selittää ettei se ole saatananpalvontaa. Ei huumeita tai alastomana juoksentelua.

Lisää teinixdraamaa, kun Breen lähestymisyritkset eivät ole tuottaneet mitään tuloksia. Cal puhuu vain Morganista. Tyttöjen ystävyys kariutuu. Halloweenin hetkellä noitapiiri kokoontuu hautausmaalle. He tekevät rituaalin, jonka aikana Morgan kokee valaistumisen. Hän on verinoita! Cal suutelee häntä. Jatkuu toisessa osassa.

Whoopee Friggin' Doo!

Tämän teinidraaman takia joku jaksoi panikoida? Ei seksin seksiä missään. Kukaan ei juo itseään känniin. Sankaritar ei vedä huumeita, vaan on kautta linjan perusteiniä rehellisempi tyttö. Tämän takia uhrasin arvokasta aikaani Teenage Fiction-kirjan parissa?

SAATANAN SAATANA! Langetan kirouksen Leena Rauhalan ja muiden kukkahattutätien päälle.

10 comments:

AaJii said...

Tuota, siis siinäkö se nyt oli? Tuohan oli tuota pientä wicca-sivujuonnetta lukuunottamatta kuin mikä tahansa teineistä kertova amerikkalaisen elokuvan synopsis.

Siis oikeesti.

Sähis said...

Kaikki vanhemmat lukijat tietenkin muistaa ne mellakkapäivät, jotka tuli kun Sabrina-teininoita kirjoja ja TV-sarjaa yritettiin väkisin tuoda Suomeen. Ja sitä taidetaan yrittää jumankavita uudestaan:

http://www.adressit.com/sabrina


Toisaalta tuollainen teksti (bloggaus ja kirja) on kyllä mielestäni huomattavasti vaarallisempaa aikuisille kuin teineille.

Paholaisen Asianajaja said...

En kirjoittanut vielä mitään siitä orgiasta, joka ahdistaa Morgania. Parhaat/pahimmat kohdat ovat vasta tulossa.

Aqua Fortis said...

Hui. Piti ihan läppäri sulkea tuossa teinidraaman kohdalla :0

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Joitakuita ehkä kiinnostaa se, miten Rauhala on ansioitunut!

Anonymous said...

Arvoisa Peelsepupin Advokaatti, minusta sinä hukkaat innostustasi blogaamalla.

Tämän paikka olisi ehdottomasti ollut jossakin luetun sanomalehden yleisönosastolla tms.

Miksi siis et lähettänyt?

Paholaisen Asianajaja said...

Päivitetty bloggaus. Kirjoitin loput kirjan tapahtumat.

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Vinkki:
Dj Tixan pakanallinen hääselostus netissä

http://bambuser.com/channel/Finnsanity/broadcast/838907

RH said...

Ah, mie jo masennuin, kun luulin että koko kirja meni riekaleiksi ja pyttyyn... olishan se ollu kamalaa, jos Bree olis saanu Calin Morganin nenän eestä, ja mie en olis siitä tienny mitään! Mutta syvällä sisimmässäni, naisen vaistolla tiesin, että niin ei käy. Ainakaan vielä.

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.youtube.com/watch?v=hJEEeguf2WU