10.6.11

Missit, alastomuus ja evoluutio

FoxNews kertoo huolestuttavasta ilmiöstä USA:n missikisoissa. Osallistujat ovat joutuneet vuosien varrella kohun kohteeksi. Viimeksi Carrie Prejeanin puheet avioliiton tärkeydestä ja perusarvoista nostattivat homomafian raivon. Nyt osallistujat ovat huolissaan siitä minkälaisia kysymyksiä heiltä kysytään. Tiedusteluihin on livahtanut evoluution pohtimista ja uteluita alastomuudesta. Ne ovat tabuja Yhdysvaltojen konservatiivisimmissa piireissä. Mutta liberaalimpi missimaailma odottaa kysymyksiin poliittisesti korrekteja vastauksia, eli missien pitäisi vastata evoluution olevan tieteellisesti ihan oolrait teoria. Heiltä on kysytty pitäisikö evoluutioteoriaa opettaa kouluissa. Vielä arkaluontoisempi tiedustelu on se, suostuisivatko missit alastonkuviin. FoxNewsin mukaan missiehdokkaat "pelkäävät kuollakseen" kysymyksiä evoluutiosta.

Missit voivat menettää ääniä väärillä vastauksilla. Kuin ovelana ansana homomafia on järjestänyt tulevan karsintakisan yleisöön Human Rights Campaign (HRC) aktivisteja. HRC kampanjoi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuskien puolesta. Konservatiivisen kasvatuksen saaneet naiset ovat jännän paikan edessä.

6 comments:

Anonymous said...

"Tiedusteluihin on jo evoluution pohtimista ja mielipiteitä alastomuudesta."

Minä vahingossa lauseen. Onko se paha?

Paholaisen Asianajaja said...

Klassinen meemi on klassinen.

Homo-apina said...

En tiedä paljoa amerikkalaisesta missikulttuurista, mutta nähtävästi siellä missin ja poliitikon rooli on suunnilleen sama. Molempien pitää olla hyvännäköisiä, karismaattisia ja samaa mieltä enemmistön kanssa.

Eikös meillä yleensä misseiltä kysytä vain asioita, joista kaikki ovat samaa mieltä, kuten koiranpentujen potkimisen tuomittavuus?

Sähis said...

Eikös Satu Tuomistokin letkauttanut aikoinaan vapaasti siteeraten, että "yhteiskunta tarvii köyhiä". Vaikka lausahduksessa oli varmaan taustalla logiikkaa yhteiskunnan monimuotoisuudesta, oli se silti hauska.

Kaikella tällä ei kuitenkaan mitään tekemistä sen tosiasian kanssa, etteikö hän olisi ilo silmälle.

Ninny said...

Ilo on katsojan silmässä. Hyvin subjektiivinen kokemus siis eikä alkuunkaan tosiasia. Nih.

Sähis said...

Ah touché.
Mutta ehkä voi sanoa, että tosiasia on se vaikutuksen puute siihen subjektiiviseen iloon moisista möläytyksistä? ;)