12.6.11

Vedellä kulkeva auto

Magneettimedia vie meidät takaisin vuoteen 2008, jolloin Japanissa päästettiin julkisuuteen vallankumouksellinen vedelle kulkeva ekoauto. Firma nimeltään Genepax oli onnistunut kehittelemään keinon, jolla vesimolekyylistä erotetaan vety, vedyn elektronit napataan ja siirretään akkuun. Näin ladatulla akulla voidaan huristella pitkin katuja. Ei saasteita. Ei monimutkaista tai raskasta teknologiaa.

Annetaan Magneettimedian selittää tarkemmin.

MEA merkitsee Membrane Electrode Assembly-systeemiä, ja se kuvaa tapaa jolla vesi “murretaan” vedyksi ja hapeksi kemiallisen reaktion kautta, kertoo Hirasawa Kiyoshi, yhtiön johtaja. Prosessi on samantapainen kuin se, joka tuottaa vetyä veden ja metallisekoitusten reaktiosta. MEA-systeemi ei tarvitse erillistä korkeapaineistettua vetytankkia tai erikoiskatalyytteja.

MEAn etu metanolia polttoaineena käyttävään DMFC- eli direct methanol fuel cell-systeemiin on, että MEA ei tuota päästönä hiilidioksidia tai -monoksidia vaan vettä. MEA-patteri tuottaa noin 120W energiaa, MEA-polttokennon
avulla noin 300w.

Tässä vielä esittelyvideo MEAn toimintaperiaatteesta, joka on Genepaxin mukaan "hyvin tunnettu" periaate.Valitettavasti Iso Öljy kerkisi tuhoamaan Kiyoshi Hirasawan perustaman Genepax firman. Heidän verkkosivunsa suljettiin. MEAn kehittämiskustannukset olivat muka nousseet liian suuriksi. Patentoidut MEAt ja muut aparaatit eivät ole ilmestyneet joukkotuotantoon. Eli firmaan sijoittaneiden rahat menivat ekologisesti kankkulan kaivoon.

Magneettimedian kommentteihin ilmestyi skeptikko Juha Keränen, joka huomautti lämpöopin toisesta pääsäännöstä. Onneksi aina valmis nimimerkki Repe huomautti takaisin, että tiedemaailma on täynnä petoksia ja huijauksia.

Muista kuitenkin, että tiede on nykyisin kasa petoksia. Saatat nojata vääristeltyihin lähteisiin. Ainiin, tehän olette juuri näiden petosten mainosmiehiä. En jaksa lukea linkkiä, mutta voisi kuitenkin kuvitella juuri tuollaisia öljymafian saavan poliitikot määräämään “tieteen” esittämään (ei ole mahdollista, luonnonlait ym.)

Hieman erikoisesti Repe ei näytä ollenkaan vihjaavan, että Genepax olisi ollut tällainen tieteellisen periaatteen varjolla tehty huijaus. Esittelytilaisuudessa kruisaillut sähköauto oli varustettu MEAlla, mutta auto kuitenkin ajoi lyijyakun voimalla, ja akun väitettiin olevan MEAn lataama. Joten PR-tilaisuus ei ollut paras mahdollinen keino vakuuttaa epäilijöitä auton hämmästyttävästä ekologisuudesta.

2 comments:

Maija said...

http://hyviauutisia.net/2011/05/02/jenni-vartiaisen-teologista-tulkintaa-osa-1/

Kävelipä vastaani varsin hupaisa Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä -biisin tulkita. Ovelia ovat nuo nykyajan artistit, pakko myöntää. Tässä saa vaivainen ateisti olla varuillaan, Raamattu hyökkää jokaisen kulman takaa - jopa homoystävälliseksi pukeutuneena.

Juttusarjan muissa osissa päästään muun muassa "yököttävään itsetyydytykseen".

Anonymous said...

http://www.hyundai.fi/ajankohtaista.asp?tiedosto=YWluZWlzdG90LzUzL2h5dW5kYWlfZW5zaW1tYWluZW5fbm9sbGFwYWFzdG9pc2VuX3ZldHlhdXRvbl9zYXJqYXZhbG1pc3RhamEuaHRt&tyyppi=SK&jul_id=56674&ain_id=&suoj=&jul_nimi=Hyundai+ensimm%E4inen+nollap%E4%E4st%F6isen+vetyauton+sarjavalmistaja


Tämäkin on varsin hupaisaa. :) Hyundai tuo markkinoille vetyauton.