15.6.11

Proposition 8, viimeiset viivyttelyt

Kalifornian avioliittolaki on jälleen muutosten edessä. Avioliiton määrittely vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi varmistettiin Proposition 8 lailla, mutta tuomari VaughnWalker kaatoi sen nurin. Homoliittojen vastustajat eivät luovuttaneet. Valitusprosessissa huomautettiin, että tuomari Walker on homoseksuaali ja vakituisessa parisuhteessa miehen kanssa. Lain puolustajat väittivät, että Walker haluaisi mennä naimisiin miehensä kanssa. Joten loogisesti ajatellen Walker oli jäävi homoliitoista päätettävässä oikeusprosessissa.

Valitusta käsittelevä tuomari James Ware päätti, ettei valittajien lausunnoissa ole perää. Tyrmäys ei lannistanut heteroelämän puolustajia, sillä he ilmoittivat valittavansa liittovaltion tasolle. Kallis ja pitkä prosessi ei päädy helpolla Prop 8n puolelle, sillä vähemmistöihin kuuluvat tuomarit ovat aikaisemminkin päättäneet vähemmistöihin liittyvissä keisseissä.

Olisiko heterona elävä tuomari ollut yhtä jäävi Proposition 8n käsittelyssä? Samalla logiikalla hän olisi jyrkempi homoliittoja vastaan.

No comments: