19.9.11

Australian skientologit pelastuivat täpärästi

Alustavat raportit Australian skientologiajärjestöön kohdistuvasta tutkinnasta olivat huimia. Työntekijöille maksamatta jääneet palkat olisivat palanneet kummittelemaan kulttia, sillä kahdeksan ex-skientologia olivat nostaneet älämölöä skientologien tekosista. Työtä oli paiskuttu aamusta iltaan, alle minimipalkalla. Skientologiajärjestö väittää työntekijöiden olleen vapaaehtoisia, jotka tekivät hyväntekeväisyyttä, joten rahaa ei olisi tarvinnut tarjota työlakien mukaisesti. Sakot maksamattomista palkoista laskettaisiin miljoonissa. Se olisi todella kova isku skientologeille.Uutisissa oli vain raportin luonnos. Nyt raportti on valmis ja julkaistu.

Australian oikeusasiamies on antanut tuomionsa. Hän suosittelee, että skientologiajärjestö tarkastaa itse miten hyvin he maksavat palkkaa työntekijöilleen ja tutkivat ettei väärinkäytöksiä tapahdu. Sakkoja ei asetettu skientologien harteille, sillä syytteet olivat enimmäkseen vanhentuneita.Eli mikään ei tule muuttumaan.
Voitte arvata miten hyvin petoksista esim. Ranskassa tuomittu järjestö suorittaa tuon sisäisen tutkinnan. Mitään ei tapahdu ilman David Miscavigen hyväksyntää.

Skientologiajärjestön liiketoiminta pyörii entiseen tahtiinsa, eli yksi siipi pitää kirjoilla yli 40 miljoonan australian dollarin omaisuutta ja tienää kurssimaksuista n. 14 miljoonaa vuodessa. Skientologit väittävät liiketoiminnan olevan uskonnollista, joten lait eivät päde siihen. Yhä supistuva jäsenmäärä onneksi pakottaa kulttia yhä ahtaammalle.

Kuin tilauksesta YLE uusii Skientologian salat dokumentin.

6 comments:

Tomi said...

Olen aina ihmetellyt, että mikä skientologiassa vetoaa ihmisiin?

He eivät edes ensi alkuun kerro thetaani-höpötystä aloittajille.

Minusta skientologiassa ei ole mitään sellaista, joka voisi vedota ihmisiin.
Silti osa on valmis maksamaan itsensä kipeäksi.

Anonymous said...

"Minusta skientologiassa ei ole mitään sellaista, joka voisi vedota ihmisiin"

Häh? Skientologiahan pyrkii ihmisen "puhdistamiseen". Kun käy läpi "puhdistusprosessin", saavuttaa jonkin sortin valaistumisen (ns. clear -taso). Eli pyritään vapautumaan negatiivisista tunteista yms. maallisesta ahdistuksesta. Ihan vastaava ajatus on monen itämaisen uskonnon perustana.

Tomi said...

Ano, tuollainen henkinen kasvu on minusta täysin tyhjää höpinää, enkä ymmärrä miksi se joitain kiehtoo.

Anonymous said...

"Ano, tuollainen henkinen kasvu on minusta täysin tyhjää höpinää, enkä ymmärrä miksi se joitain kiehtoo."

No jotkut tykkää haistella kenkiä, koska saavat siitä kiksejä. Jotainhan ihmiset kokevat saavansa uskonnosta, oli se sitten kuviteltua tai ei. Todellisuus on uskonnoissa toissijaista, ensisijaista on kokemus. Eikös tämä ole ihan ymmärrettävää?

Morze said...

Skientologia ei värvää ihmisiä ihan noin tökerösti, eihän se muuten olisi niin menetynyt rikollisjärjestö. Skientologia, kuten muutkin kultit, hakee potentiaalisia jäseniä "elämänhallintakursseilla". Kun hyväuskoiset hölmöt ovat kurssihelvetin aloittaneet, lopettaminen on alati vaikeampaa. Alussa homma voi olla hyvinkin viatonta, initiaatti nousee puhdistumisen portaita. Kun prosessi on käyty loppuun, on uhri valmis seuraavalle tasolle. Nyt hän on valmis nousemaan valaistuksen ensimmäiselle asteelle. Samaa pseudo-hengellistä puppua tuputetaan alati kasvaviin hintoihin, mutta ryhmäpaine ja illuusio edistyksestä saavat uhrin pysymään mukana. Pois ei voi lähteä, rikkureita rangaistaan kulttiin liittyvien ihmissuhteiden täydellisellä katkaisulla (kyseessä voi olla pahimmillaan kyse puolisosta ja lapsista). Vasta ylimmän asteen piripäille paljastetaan huonon olon johtuvan avaruusmenninkäisistä. Tässä vaiheessa rahaa on palanut rekkalastillinen. Kaikki kultit toimivat jokseenkin samanlaisella kaavalla, mutta skientologia on toiminut poikkeuksellisen pitkään ja kansainvälisesti.

Lauri said...

Minusta skientologiassa jotain periamerikkalaista. Siinä yhdistyy kolme leimallisesti amerikkalaista ilmiötä.

1) Niin sanottu self-guided improvement-kulttuuri, jossa amerikkalaisen unelman tavoittelu tuotteistetaan erilaisiksi kursseiksi, tuotteiksi ja life coaching-tuubaksi. Amerikkalainen unelma on kaikkien tavoitettavissa ja se on vain itsestä kiinni. Tämä "itse"-parka sitten joutuu noudattamaan ylhäältä saneltuja dogmeja, jotta voisi olla "the best you can be". Skientologian tapauksessa tietenkin kyseessä on kaikenmaailman Thetan-tasot ja puhdistumiskurssit.

2) Ulkomaailmasta eristäytyvä uskonnollisuus ja yhteisöllisyys (eli kulttimentaliteetti).

3) Kapitalismi (Bisnes ja PR). Ei ole väärin, jos maailmaa parantaessa tulee tehneeksi vähän rahaa - päinvastoin. Rahan tekeminen lasketaan inherentisti hyveelliseksi.