15.9.11

Pastafarismi lähempänä virallista uskontoa, osa 2Onko Hänen nuudelinsa koskettanut sinua?


Itävaltalainen Niko Alm sai jokin aika siten itselleen virallisen passikuvan. Passikuvasta teki erikoisen sen syvästi uskonnollinen sanoma. Passikuviin vaaditaan selkeä ja tunnistettavissa oleva pärstä. Päähineet sallitaan vain jos päähinettä pitävä Homo sapiens uskoo vakaasti päähineen olevan uskonnollisesti tärkeä kapistus. Uskonnonvapauden nimessä Alm vaati omaa uskonnollista päähinettään kuvaan, ja saikin luvan. Kunhan kamppaili oikeutensa puolesta.

Almin esimerkki on saanut erään saksalaisen herrasmiehen käymään samanlaista kamppailua vapauden, spagetin ja tasa-arvon puolesta. GoogleTranslate kääntää saksalaisen Lentävän Spagettihirviön kirkon blogista melko tuoretta tietoa. Frank Heinze on vannoutunut pastafaristi. Hän vaati oikeutta pitää pyhää päähinettään passikuvassaan, kuten Lentävän Spagettihirviön ilosanomassa määrätään.

Heinze marssi virastoon anomaan uutta passia vanhenevan tilalle. Virkailija ei innostunut passikuvassa olevasta merirosvopäähineestä. Hän vaati lupa-anomuksen kirjoittamista, ennen passihakemuksen käsittelyä. Virkailija ei vastannut Heinzin kysymykseen siitä kielletäänkö naisten päähuivit tai miesten turbaanit. Heinzille kerrottiin, ettei pastafarismi ole hyväksytty uskonto Baijerissa. Heinz sai kuitenkin tehtyä vaadittavat lomakkeet, joten passihakemus lähti virkailijan kourista kohti virallista hyväksyntää/hylkäystä. Seuraamme miten huippu jännä trilleri päättyy.

Lentävän Spagettihirviön kirkko on jo virallisesti hyväntekeväisyysjärjestö Saksassa, joten looginen askel kohti virallista uskontoa on lähellä. Sitä ennen Heinze ja muut pastafaristit joutuvat kamppailemaan ihmisten ennakkoluuloja ja yhteiskunnan syrjintää vastaan.

4 comments:

Tomi said...

On ajan kysymys milloin syntyy ensimmäinen uskonsota eri pastafarilahkojen välillä.

Anonymous said...

Onko Hänen nuudelinsa koskettanut sinua.....sopimattomasti?

Tomi said...

Ano, kyllä, ja se vielä kostetaan.

tyy said...

Miks mua ei koskaan kosketella sopimattomasti. Epäreilua.

Onko FSM:llä joku suosikkijärjestelmähärdelli, hä?