14.7.11

Pastafarismi lähempänä virallista uskontoa

Monta vuotta meitä on kiusattu, pilkattu ja vainottu. Kristityt nimittelevät ainoaa oikea jumalolentoa mielikuvitusolennoksi, kuten he väittävät Lentävän spagettihirviön olevan pelkkä vitsi. Voi tätä julmuutta ja tunteettomutta! Onneksi maailma kehittyy, vaikkakin pienin askelein. Jatkuvasti kasvava pastafarismi otti askeleen kohti tunnustettua uskontoa Itävallassa. Lentävän spagettihirviön kirkkoon kuuluva Niko Alm sai kolmen vuoden taistelun jälkeen luvan käyttää uskonnollista päähinettään ajokorttikuvassaan. Lupa heltisi, kun viranomaisten vaatima psykologinen analyysi Almin tilasta valmistui. Nyt miehen virallisessa passikuvassa komeilee päätä koristava pastasiivilä.
Itävallassa ei saa pitää päähineitä virallisissa kasvokuvissa, mutta uskontoon vetoavat ihmiset ovat saaneet poikkeuslupia. Almin tarkoituksena oli kyseenalaistaa uskonnollisten välineiden käyttö virallisissa kuvissa, mutta hän saikin aikaan pastafarismin vahvistumisen. Tämän täytyy olla Lentävän spagettihirviön johdatusta.

Ra'men!

7 comments:

Maria said...

Oikeus voittaa taas!

Sam said...

Niin paljon kuin henkilökohtaisesti inhoankin pastafarismia (olen vähän tosikko), pidän tätä tapausta erinomaisen positiivisena suuntana. Nimittäin todellista uskonnonvapautta ei saavuteta ennen kuin ihan mikä tahansa uskonto, vaikkapa juuri keksimäni kahvikuppismi, saa saman suojelun lain taholta.

Tästä sitten seuraa joko uskontojen erityisoikeuksien poistuminen, tai sitten tilanne jossa kaikki nostavat jatkuvasti oikeusjuttuja ja suojautuvat kritiikiltä jonkun juuri keksimänsä uskonnon varjolla. Oikeastaan melkein toivon jälkimmäistä tilannetta, koska se olisi hyvää parodiaa nykytilanteesta. :)

Mutta mitä tulee uskontoja parodioiviin uskontoihin, pidän eniten Diskordianismista, joka on samalla myös oikea uskonto. (vaikka ero pastafarismiin ja teepannun palvojiin onkin äärimmäisen häilyvä, se on olemassa.)

Sähis said...

buahahaaa

Anonymous said...

Osataan Suomessakin...

http://pastafarismi.wordpress.com/

ja erityisesti

http://pastafarismi.wordpress.com/2010/06/11/asiakirja-arkisto/

Jokivaris said...

This pleases me.

Anonymous said...

Jos pastafarismi hyväksytään uskonnoksi, kohta vaaditaan että hernerokan palvonta pitää hyväksyä myös. My god, en edes uskalla kuvitella mitä siitä seuraa jos mämmistä tulee virallisesti hyväksytty jumala. Pyhä töräys!

tyy said...

Päiväni, mahdollisesti koko loppuvuoteni, on pelastettu.