24.7.11

Iloisia uutisia Teksasista

Ihania uutisia Teksasin kouluhallituksesta. Siellä äänestettiin opetusmateriaalien sisällöstä. Kiistakapulana on ollut evoluutio VS kreationismi sodan merkittävin kysymys: Mitä lapsille kerrotaan evoluutiosta? Äänin 8 - 0 lautakunta hylkäsi tyrkyllä olleen oppikirjojen nettilisämateriaalin, joka oli kreationistien luoma (pun!). Osavaltiolla ei ollut rahaa hankkia uusia kirjoja, joten vanhoja kirjoja päivitetään internetistä ladattavilla tiedostoilla.

Materiaali sisälsi kielioppivirheitä ja luonnontieteellisiä virheitä. Kuin sattumalta firman nimestä International Databases saadaan älykkään suunnitelman lyhenne; ID. Materiaaleissa todetaan, että tieteellisen teorian vakioolettamus on automaattisesti älykäs suunnittelu. Siksi evoluutioteorian kritiikkia ohjaa tutkijat ID:n auvoiseen syliin. Hylätyn oppimateriaalin mokia pääsee lukemaan täällä.

Thoughts from Kansas -blogissa on tietoa itse väittelyistä, sillä Joshua Rosenau oli mukana asiantuntijana. Kuulopuheiden mukaan kiistely on kaikkea muuta kuin ohi, sillä kreationisteilla on valmiina uusia lisämateriaaleja. Niistä äänestetään uusien oppikirjojen ollessa tyrkyllä. Kaikesta kinastelusta huolimatta koulut voivat hankkia melko itsenäisesti täydentävää oppimateriaalia.

Pari vuotta sitten samassa osavaltiossa päästiin eroon koululautakunnassa olleesta Don McLeroysta.

No comments: