22.7.11

PowerBalancen alamäki jatkuu

Hologrammirannekkeelle ihmisiä huijaava PowerBalance on taas epämieluisan uutisen kohteena. Aikaisemmin Australian valmistaja joutui toteamaan, ettei tuotteen toimivuudelle löydy tieteellisä todisteita. Nyt muovisesta rannekkeesta saisi helpommin rahat takaisin. Tasapainoa, notkeutta ja muita ominaisuuksia parantava ranneke on ollut useammassa testissä. Valmistajan suosimia ei-satunnaistettu, ei-sokkoutettu testi on tietenkin myyjän kannalta paras mahdollinen testi. Oikeat vertailut ovat tuottaneet vähemmän mairittelevia tuloksia.

Michiganin Hope collegessa jaksettiin tehdä ennen kesää vielä yksi testi. Otanta oli pieni, vain 15 henkeä. Osallistujien suorituksia testattiin kerran viikossa neljän viikon ajan. Ensimmäisen viikon aikana mitattiin ihmisten perusarvot, joihin mahdollisia parannuksia vertailtaisiin. He käyttivät vuorotellen ranneketta, ilman ranneketta ja rannekkeella josta hologrammit oli poistettu.

Results showed no significant differences in performance between the three conditions. However, improvements in leg press and sit and reach performance occurred over the course of the four-week study, regardless of whether participants wore the placebo bracelet, no bracelet, or the actual Power Balance bracelet. Overall, data suggested that any improvement in performance in balance, flexibility or strength was not based on the claims of the Power Balance bracelet and the proposed effects of its embedded Mylar holographic disc.


Onneksi kuluttajilla on vaihtoehtoja. Myynnissä on kaikenlaisia energiarannekeita. Esim. Saboja-urheilurannekkeita. Toisin kuin PowerBalance tai X-Balance, Sabojan teho perustuu metalleihin ja magneetteihin.

3 comments:

Homo-apina said...

Hesarissa oli viime viikolla Hong Kong-tavaratalon mainos, jossa tarjottiin iPure-energiaranneketta vajaalla viidellä eurolla. Tekee kuulemma kaiken saman kuin kilpailijat ja ties mitä muuta hyvää.

Olin revetä naurusta, kun mainoksessa kehuttiin, että iPure on "hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin".

Anonymous said...

Tuollaisen rannekkeen valmistaminen Kiinassa maksanee muutaman sentin. Kate on kova, varsinkin kun ostaja saa vastineeksi vain ruman rihkamarannekkeen.

Sähis said...

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa tänä vuonna pelaamassa golffia kentällä, jossa aloittelijatkin saavat käydä. Yksin kiertäessäni edellä menevä pariskunta pyysi minut heidän seurueeseen. Pariskunnan isännällä oli kädessää Power Balance. Hän pelasi myös parhaan kierroksen. Sattumaako...ehkä :). Ainakin minun keskittymistä se häiritsi joka kerran näkökenttään joutuessaan.