31.7.11

Norjan Coop kauppaketju taistelee terrorismia vastaan

Norjan massamurhien ja terroripommituksen seurauksena Coop -kauppaketju on päättänyt tehdä maasta jälleen turvallisen paikan. Kaupan pelihyllyiltä on poistettu sellaisia pelejä, joissa aseet paukkuu ja digitaalisia ihmisiä kuolee. Jopa Breivikin mainitsema rentoutumispeli World of Warcraft (jolla on yli kymmenen miljoonaa vakituista pelaajaa) siivottiin pois. Norjalaiset joutuvat siis lataamaan pelin suoraan pelitekijän kotisivuilta. Elleivät jaksa kävellä viereiseen pelikauppaan, tai R-kioskille. Nykyään pelit voi ostaa ja ladata suoraan kotikoneelle. Poistettujen pelien lista on tämä:

Homefront, Black Ops, Modern Warfare 2, World at War, Call of Duty 4: Modern Warfare, Sniper Ghost Warrior ja Counter-Strike Source.

Breivik pelasi PC:llä, joten hänellä oli mahdollisuus treenana taktisia rynnäköintikuvioita realistisella Arma 2 pelillä, joka ei ole kieltolistalla. En tiedä pelasiko hän sitä.

Ainoa peli jossa on yksi taso, jossa on selkeä tulkintamahdollisuus terrorismikytkentään, on Modern Warfare 2. Siinä on kohua aiheuttanut lentokenttäkohtaus. Pelaaja toimii ja näkee kaiken terrostien silmien takaa, vaikka onkin terroristisoluun soluttautuva agentti. Pelaajan ei ole pakko osua aseellaan mihinkään, tai edes laukaista sitä. Valinta on pelaajan. Ei herkille ihmisille eikä missään nimessä alaikäisille. En kirjoittanut tuota sarkastisesti. Tasolla oli tarkoitus näyttää kuinka karmeaa massamurha on moderneilla aseilla.

No comments: