14.7.11

Perustelut pojan ja vaimon murhaamiselle

27-vuotias Peter Lucas Moses hallitsi yhteisön pyörittämisen. Pohjois-Carolinan Durhamissa järjestetään oikeudenkäynti tätä persoonallista miestä vastaan. Syytteet eivät ole pelkkää seuraajien rahastamisesta ja riistämisestä syyttämistä. Ehei. Moses osasi ottaa kaikki irti kulttijohtajan statuksestaan. Ison perheensä uskonnollisena auktoriteettina Moses sai tiettyjä etuja. Hänellä oli useampi vaimo. Kuinkas muuten mies jaksaisi uhrata arvokasta aikaansa toisten henkiseen johtamiseen. Neljä naista ja yhdeksän lasta jakoivat asunnon Moseksen kanssa.

Mutta Moses ei istu syytetynpenkillä moniavioisuuden takia. Häntä syytetään kahdesta ensimmäisen asteen murhasta: 4-vuotias poika Jadon Higganbothan ja 28-vuotias Antoinetta Yvonne McKoy kuolivat Moseksen käsissä. Mies epäili pojan olevan homoseksuaali. Siksi Moses määräsi kaksi vaimoistaan soittamaan hepreankielistä Herran siunausta kovalla äänellä, kun hän ampui Jadonin autotallissa. Naiset auttoivat ruumiin puhdistamisessa. Poikaa oli ammuttu päähän. Moses ei tainnut uskoa eheyttämiseen.

McKoy murhattiin samalla tavalla (tosin murhaa edelsi pahoinpitely) siksi, ettei hän kyennyt synnyttämään ja halusi lähteä pois talosta. Päiväkirjassaan hän rukoili Herralta, ettei häntä tapettaisi. Moseksen perheessä naisen kuuluisi olla alistettu aviomiehelleen ja tuottaa lisää jälkeläisiä.

*katsoo Pohjanmaata kohti*

Miksi tuo kuulostaa tutulta?

No comments: