2.8.10

PowerBalance sai kilpailijan Suomessa

Maailmalla rahaa tahkova PowerBalance-hologrammiranneke on herättänyt huomiota jopa Suomessa. Siinä uhreille myydään muoviranneketta, jonka sisään on lätkäisty hologrammitarra. Tarra sisältää hologrammikentän, joka muuttaa kehon luontaista energiakenttää. Muutos parantaa ihmisen notkeutta, tasapainoa ja suoritusta. Siksi urheilijat käyttävät ranneketta tuomassa sen viimeisen boostauksen kentälle. Jopa Teemu Selänne vannoo hologrammitarran nimeen. Ilmiö on hyvin markkinoitua lumevaikutusta. Kyseessä on keisarin uusi rannekoru. Uusin versio LifeWave:n Energy Enhancer-huijauksesta.

Kuitenkin monet vannovat tuotteen nimeen, sillä he tuntevat rannekkeen todellakin tuovan notkeutta ja tasapainoa. Kunhan he tietävät, että ranteessa on PowerBalance.

Markkinoille ilmestyi suomalainen kilpailija! Kävin tänään R-kiskalla ostamassa Aamulehden (Siellä on Shoo!TAGin kuluttajatesti). Kassalla huomasin epämääräisesti tutulta vaikuttavan tuotteen.X-Balance?

X-Balance © on hologrammiteknologiaan perustuva tuote, jossa holgrammeihin[sic] ohjelmoitu taajuus reagoi positiivisesti kehon oman energiakentän kanssa parantaen tasapainoa, notkeutta sekä liikkuvuutta.


Vaudeville sentään! Suomessa hallitaan scifiteknologian valmistaminen. Mullistava hologrammiteknologia osataan laittaa muoviseen rannekkeeseen. Pakkaus ja ranneke maksavat vain 29 euroa. Halpa kuin... No. Ei se ollut halpa. Pakkohankinta kuitenkin minun kaltaiselle masokistille. Sisällä oli ohje tuotteen testaukseen.Toivottavasti saan koottua sopivan asiantuntijajoukkion tuotteen supersatunnaiseen triplasokeaan testaukseen. Sitä suunnitellessa voimme esittää tärkeän kysymyksen.

Fucking X-Balance. How does it work?

Lähes kaikilla on synnynnäinen taajuus. Jotkut taajuudet reagoivat kehon kanssa positiivisesti, jotkut taas negatiivisesti. Hologrammin tullessa kehon energiakenttään, se mahdollistaa kehon vuorovaikutuksen hologrammiin tallennetun luonnollisen taajuuden kanssa. Tämä parantaa kehon energiavirtausta.


Huh. En halua tietää mitä tapahtuu, kun kehomme kentät joutuvat kosketuksiin haitallisen hologrammikentän kanssa.

Tuotteella on 24 kuukauden takuu. Yritän saada rahat takaisin kokeen jälkeen. X-Balancen myyminen on varmasti ihan laillista, sillä Suomessa ei taida olla mitään velvollisuutta todistaa tuotteen toimivuutta. Kunhan se on turvallinen, eli muovirannekkeesta ei liukene myrkkyjä ihon läpi. Tai ranneke ei syty itsestään palamaan. Tuote pakettiin, hintalappu kylkeen ja rahat pois asiakkailta. Se on reilu meinininki. Kuluttajasuojavirasto reagoi sitten, kun tuote nousee tarpeeksi suuren hälinän kohteeksi.

13 comments:

Anonymous said...

Eikös suomessa kuitenkin tuotteen pidä tehdä sen mitä luvataan? Eli jos "hologrammi vaikuttaa kehon energiakenttään ja parantaa tasapainoa&notkeutta", niin tarvittaessa se on myös pystyttävä todistamaan.

Aqua Fortis said...

No huhhuh. Onko se vain minussa, vai tuntuuko näitä tällaisia tulevan Suomeen yhä enemmän?

Nyt alkoi pelottamaan nuo joskus vuosia sitten pokemonkorttien mukana tulleet hologrammikuvat!

Acipenser said...

Haa! Olenkin odottanut sopivaa tilaisuutta näiden hologrammien tasapainoon vaikuttavan ominaisuuden alistamista tieteelliselle menetelmälle.

Ehdotan seuraavaa koejärjestelyä: Otetaan riittävä määrä ennakkoluulottomia koehenkilöitä, yksi hologrammiranneke ja yksi hologrammiton ranneke. Rannekkeiden tulee olle päällisin puolin identtisiä, ja ne merkitään vain A ja B. Kokeen valvojan ja tuloksia käsittelevän henkilön ei myöskään tule tietää kumpi ranneke on hologrammilla varustettu (triplasokkojärjestely).

Vaihe A:
Koehenkilöt kävelevät ympyrän kehää (leveys 5 cm - spraymaalilla asfalttiin tai tasaiseen hiekkakenttään) pitkin 25 metriä ensin ilman ranneketta, sitten rannekkeen A kanssa, ja lopuksi rannekkeen B kanssa. Kokeen valvoja kirjaa ylös horjahdukset ja kaatumiset.

Vaihe B:
Koehenkilöt juovat 5 ravintola-annosta alkoholipitoisia juomia (tämä on riskikäytön päivittäinen raja naisille - eettisesti ei voida vaatia enempää). Toistetaan vaiheen A koe.

Vaihe B on tärkeä, sillä mikäli ranneke vähentää kaatuilua humalassa, se on kansanterveydelle merkittävä keksintö maassamme. Lisäksi se helpottaa vapaaehtoisten löytymistä kokeeseen.

Olisiko tässä hauska ohjelmanumero esimerkiksi Skepsiksen pikkujouluihin?

Jim van Beam said...

Kuten jo aiemmassa ketjussa vihjasin: Power Balancet ovat yhä Prismojen hyllyillä eli kusetus on havaittu toimivaksi. Nyt muutkin pahat sedät ja tädit alkavat pumppaamaan apinaa oikein olan takaa. Poliisisedät ja kuluttajavirastotädit istuvat yhä jostain kumman syystä peukalot siellä syvällä jossain. Kaipa ihmisten röyhkeä kusettaminen on laillista niin kauan kun ei myydä vettä syöpälääkkeenä. Eiku...

Jaakko said...

Kävinpä tuotteen kotisivuilla, iltasatu on siis tältä päivältä hoidettu. Mielikuvituksellista tekstiä tosiaan mutta monine kirjoitusvirheineen ei jättänyt kauhean vakuuttavaa kuvaa. Näiden tuotteiden markkinoilla sillä ei tosin taida olla kauheasti väliä.

Yksi oivallus (huijaamisen kannalta) mielestäni siellä kuitenkin oli, joskin toimivan tuotteen ohjeena se olisi hieman outo. Vaikka sivuilla eräässä kohtaa vakuutetaan pitkäaikasen ja säännöllisen käytön etuja, toisaalla kehotetaan ottamaan ranneke välillä pois, jotta "tuotteen tehon toteaminen ei vaikeutuisi." Luultavaa onkin, että lumevaikutus heikkenisi ympärivuorokautisen käytön seurauksena melko nopeasti kun käyttäjä "unohtaisi" kantavansa ranneketta.

Anonymous said...

Markkinoiden ylitarjonta ja kilpailu on parasta lääkettä näille humpuukituotteille. Kun "terveysvaikutteista fakiirimattoa" myytiin ensin viidellä kympillä erikoisosastoilla, kohta sitä sai viidellä eurolla halpahallista. Nyt kukaan ei ole enää kiinnostunut koko matosta.

Kun näitä hologrammirannekkeita kohta saa vitosella (sekin törkeää kiskontaa), hinnan mukana laskee myös tuotteen kiinnostavuus ja lumevaikutus. Tärkeintä onkin siis tuoda markkinoille jokin humpuukituote ensimmäisenä ja imuroida herkkäuskoisten rahat pois.

Afrikkalainen ihmisapina said...

Tuo testaustapahan kuulostaa ihan "sovelletulta/soveltavalta kinesiologialta", joka tietysti on täyttä pseudotiedettä. Nyt vaan kristallien sijaan käytetään hologrammia. Noh, vaikutus on varmaankin silti ihan sama. ;-)

Omegas said...

X-Balance -ranneke on nostettu R-kioskilla oikein kuukauden tuotteeksi:

Elokuun tuote: X-Balance-tasapainoranneke 29€

Antibore said...

Miksi tyhmiä ei saisi huijata?

Anonymous said...

Nuo linkit ei toimineet. Uusi website taitaa olla: www.x-balance.fi

Paholaisen Asianajaja said...

Kiitos, anonyymi. Päivitin linkkejä.

Anonymous said...

Miksi tyhmiä ei saisi huijata? Tässä on kyseessä moraali ja arvovalinta. Miksi vammaisia ei saa huijata? Miksi lapsia ei saa huijata? Miksi vanhuksia ei saa huijata? Eihän se ole ihmisen vika jos on tyhmä, mutta ei siitä saisi rangaista. Mielestäni on väärin että joku tekee rahaa huijaamalla. Itse en ainakaan nukkuisi yötäni hyvin jos harjoittaisin tällaista businesta. Olen varma että suurin osa taikakalujen myyjistä tietää kusettavansa. Itseään pettävät jos luulevat ihmisiä auttavansa.

Anonymous said...

Tässä oli aika hyvin selitetty, miten testiä manipuloidaan http://www.youtube.com/watch?v=Piu75P8sxTo