2.8.10

Ekumeniaa katolisten, muslimien ja juutalaisten välillä

Israel on perinteisesti nähty eri valtauskontojen kiistakapulana. Aiva välillä sieltä kumpuaa kuitenkin pientä ekumenian pilkettä. Uskonnolliset ääripäät tekevät yhteistyötä homoseksuaalien tuomitsemissa. Jerusalemissa järjestettiin kahdeksas Pride-kulkue. 3000 osallistujan kulkue marssi kaduilla 2,5 kilometrin verran. Edellisinä vuosina ortodoksijuutalaiset ja muslimien imaanit ovat tuominneet pyhän kaupungin saastuttamisen epäheteroudella. Tällä kertaa jopa katolisen kirkon ylin edustaja Israelissa tuomitsi seksuaalista tasa-arvoa vaativien ihmisten kokoontumisen. Patriarkka Fouad Twal sanoi, että tapahtuma uhmaa avioliittoja ja perheitä. Tapahtuman järjestäjät ja sen hyväksyneet viranomaiset eivät välitä perheiden tunteista tai kaupungin pyhyydestä. Twalilla on kuitenkin ripaus hyväksymistä kehossaan. Hän toteaa, että homoseksuaaleilla on oikeus marssia, kunhan marssivat jossain muualla kuin Jerusalemissa.

"Jättäkää Jerusalem pyhiinvaeltajille ja uskovaisille," Twal kehotti. "Tämä kaupunki on kärsinyt tarpeeksi haavoja ja nöyryytystä."

Viisi vuotta sitten ortodoksijuutalainen mielenosoittaja puukotti kolmea pride-kulkueeseen osallistunutta. Tänä vuonna marssi sujui rauhallisesti. Tuhannet poliisit valvoivat menoa.

No comments: