5.8.10

Shoo!TAG Aamulehden kuluttajatestissä

Aamulehden Kuluttajasivu testasi viime sunnuntaina Shoo!TAG-hyönteiskarkotinta. Sari Torvinen osti 20 euroa maksaneet muovikortit. Kuluttajasivu otti koe-eläimeksi hevosen. Awelina-ratsu sai harjaansa muovikortin, jossa on huipputeknologialla valmistettu kolmiulotteinen magneettikenttä. Paketin mukana tuleva kiinnitysrengas ja kumilenkki eivät riittäneet kunnolliseen kiinnittämiseen. Testaaja joutui virittelemään paarmoja vastaan ohjelmoitua Shoo!TAGia kuminauhoilla, jotta testi pääsi kunnolla alkuun.

Kauhistuin heti. Yksi Shoo!TAG. Yksi hevonen. Ei satunnaistettu, ei kontrollia, eikä sokkona suoritettu testi. Eli palstantäytettä. Valmistauduin perinteiseen lehtijuttuun, jossa hämmästellään tuotteen hämmästyttävää tehoa ja kaivetaan supistajalihaksen pimeältä puolen tarvittavat perustelut sen toimimiseen.

Mutta ei!

Viisi päivää kestäneen tarkastelun jälkeen Torvinen toteaa, että Shoo!TAGin toimimisesta ei saa selvää.

"Paarmoja saattoi olla vähän enemmän, mutta ehkä ei. En kuitenkaan suosittelisi kaverille, sillä en vakuutu tehosta ja kaksi korttia maksaa 2o euroa."
Paarmoja löytyi syömässä hevosta, mutta ei saatu tietoa siitä oliko niitä tavallista vähemmän.

Kiitos vinkistä T. Myllyniemelle.

2 comments:

JJ said...

joo. mäkin kehitän kortin joka lupaa suojata sateessa kastumiselta, ja sitten sitä testaavat ihmiset placebohurmassaan tyyliin "joo kyllä mä kastuin litimäräksi, mutta muhun osui huomattavasti vähemmän pisaroita kuin yleensä! se toimii!"

tyy said...

Tieto tältä päivältä: Minulle kerrottiin, että Shoo!Tag löytyy edelleen Tikkurilan Uuden apteekin hyllystä. Sekä eläin-, että ihmisversiot on asetettu näkyvästi esille.